• Program


    Galileo utazása

    Galileo utazása

    Galileo utazása
    A Tartini Konzervatórium és a Belgrádi Zeneművészeti Főiskola közös előadása

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. október 7. szerda, 19:00

    Galileo utazása
    A Tartini Konzervatórium és a Belgrádi Zeneművészeti Főiskola közös előadása

    Ivan Fedele: Galileo utazása - multimédiás opera

    Közreműködnek: a Giuseppe Tartini Konzervatórium és a Belgrádi Zeneművészeti Főiskola hallgatói

    A kortárs olasz zeneszerző, a 2012 óta a Velencei Biennálé zenei igazgatójaként is tevékenykedő Ivan Fedele egészen friss zenés színpadi alkotása a világképünket forradalmasító címalakhoz méltóan dinamikusnak és új megközelítésekkel kecsegtetőnek ígérkezik. A multimédiás opera ugyanis a természetesen eredendően összművészeti jellegű műfaj egyik legizgalmasabb új zsánere. A Zeneakadémiára érkező produkció Galilei tudományos traktátusainak és költeményeinek részletei mellett éppenséggel a NASA által rögzített 'hangképeknek', illetve az ausztrál videóművész, Andrew Quinn vizuális hozzájárulásának is érdemi szerepet juttat majd. A leccei születésű 67 esztendős komponista eddigi három zenés színházi műve, az 1982-es 'cantata profana', az Oltre Narciso, a 2006-os Antigone, valamint a Samuel Beckett nyomán született 2015-ös Words and Music pedig arra kínál biztos garanciát, hogy intellektuálisan is magas színvonalú élményben lesz majd részünk.

    Ajánlatunk


    A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja – nálunk gyógyító apáca. Alexander – medikustárs, aki bár óvná barátját, fellépése hatástalan. Siegfried – a láncok és erőszak, a fizikai bántalmazás helyett a kedvességre és türelemre hangsúlyt fektető fiatal orvos, akibe Odette – épp e gesztusait félreértve – menthetetlenül beleszeret.

    Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

    Ajánló


    Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

    Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016