• Program


    Gellérthegyi álmok /  Dunakanyar
    2

    Gellérthegyi álmok / Dunakanyar

    A Magyar Dráma Napja alkalmából a Karinthy Színházzal közös produkció.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. február 13. vasárnap, 15:00

    GELLÉRTHEGYI ÁLMOK / DUNAKANYAR

    I. felvonás: Karinthy Ferenc: GELLÉRTHEGYI ÁLMOK

    Lány.............. Szabó Dorottya
    Fiú................. Varga-Huszti Máté

    A világsikerré vált Gellérthegyi álmok Karinthy Ferenc legigazibb drámája. Az ostrom alatti Budapest romos gellérthegyi villája egyszerre a menekülés és a rettenet fészke. Hadbíróság és a faji törvények életveszélye fenyegeti az ide menekült fiatalokat. Körülfogja őket a félelem: félnek a becsapódó lövedékektől, s félnek egymástól. A kölcsönös gyanakvás és a kibontakozó szerelem kettős, ellentétes érzései állandó, vibráló feszültséget teremtenek; a darab mesteri módon szerkesztett, s dramaturgiája bravúros, a személyesség forrósága emeli filozofikus távlatokba a történést.

     
    II. felvonás: Karinthy Ferenc: DUNAKANYAR   

    Kávésnő.............. Hajdú Melinda
    Férfi..................... Aradi Imre

    A Dunakanyar című egyfelvonásos darab helyszíne egy presszó az országút szélén, valahol a Dunánál. Kora nyári este, hétköznap. Kávéfőző az órát nézi, nemsokára zárnia kell, mire a Vendég benyit. Hamar kiderül, hogy a két idegen valójában egymás szomszédságában lakik. Hasonlóságaik és különbözőségeik okán szenvedélyes évődésbe kezdenek, s az együtt töltött este alatt egy élet lezajlik köztük.

    Alkotók
    Rendező: Nagy Viktor
    Díszlettervező:Szendrényi Éva
    Jelmeztervező: Rátkai Erzsébet
    Súgó: Patyi Szilvia
    Ügyelő: Csitári Tamás
    Rendezőasszisztens: Murár Szabina

    Ajánlatunk


    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

    Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

    Ajánló


    A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

    A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016