• Program


    Gilberto Gil / LISZT ÜNNEP 2021

    Gilberto Gil / LISZT ÜNNEP 2021

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. október 22. péntek, 20:00

    Közreműködik: Gilberto Gil, Adriana Calcanhotto – ének, gitár, Bem Gil, João Gil – gitár, basszusgitár, Flor Gil – vokál, Marcelo Costa – ütőhangszerek

     

    A legendás brazil énekes, gitáros, dalszerző, Gilberto Gil nyolcvanadik életévéhez közeledve is fáradhatatlanul koncertezik, európai turnéján együtt játszik fiával, Bem Gillel, unokáival, Florral és Joãóval, valamint a varázslatos énekesnővel, Adriana Calcanhottóval. Zenéjében izgalmasan keveredik a bossa nova, a szamba és a jazz, s dalai olyan gyermekkori impulzusokat tükröznek vissza, melyek a brazíliai kisvárosok piacain érték, illetve amelyek önmagukon messze túlmutatva a szabadság melletti kiállás szimbólumává is váltak.

    Napjainkban őt tekintik az úgynevezett tropicalismo egyik legjelentősebb képviselőjének. Egy neves brazil költő, Torquato Neto szerint „sokféleképpen lehet énekelni és játszani a brazil zenét, Gilberto Gil képviseli az összeset”.

    Ajánlatunk


    A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Ajánló


    40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

    Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

    A Győri Filharmonikus Zenekar sikertörténetébe biztos beleégett egy dátum: 2009, amikor a legendás olasz filmzeneszerző-karmesterrel, az Oscar-díjas Ennio Morricone-val nagysikerű…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016