• Program


    Godspell.

    Godspell.

    A kaposvári harmadéves színész szakos hallgatók a laza szövetű dramaturgiára épülő művet játékosan, sok humorral, önreflexiókkal kísért helyzetgyakorlatokkal, olykor provokatív módon fűzik fel a zenés és a fizikai színház eszközeivel. Az előadás kuriózuma az élő zenés kíséret, amelyet az osztály hallgatóiból alakult zenekar ad elő.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. június 23. szerda, 19:00

    Stephen Schwartz John-Michael Tebelak: Godspell
    musical
    Bemutató: 2021. június 22.

    A magyar származású Stephen Schwartz szövegíró-zeneszerző nevéhez olyan musicalek kötődnek, mint a Godspell, a Pippin, a Wicked valamint a Pocahontas, az Egyiptom hercege és a Bűbáj című filmek dalszövegei. A show ötletadója a rendező, John-Michael Tebelak volt, aki a színészekkel közös improvizációk során állította össze a musical szövegét bibliai példázatok és Jézus szenvedéstörténetének felhasználásával. A Godspell óriási sikere meglepte az akkor huszonhárom éves zeneszerzőt és az alkotó társulatot. A fiatal, friss, kirobbanó zenei hatásokra épülő musical középpontjában a fiatal korosztály Isten keresése,  filozófiai és egyben a világ egyetemes kérdéseire reflektáló vitáik és a közösség születése áll.

    A kaposvári harmadéves színész szakos hallgatók a laza szövetű dramaturgiára épülő művet játékosan, sok humorral, önreflexiókkal kísért helyzetgyakorlatokkal, olykor provokatív módon fűzik fel a zenés és a fizikai színház eszközeivel. Az előadás kuriózuma az élő zenés kíséret, amelyet az osztály hallgatóiból alakult zenekar ad elő, ezzel is bemutatva sokoldalúságukat, nyitott és szabad művészi hitvallásukat, amellyel a Godspell-ben, egy szeretet nélküli világban a szeretetet hirdetik.

    „Jézus: Mért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem?
    Júdás: Nem tudom. Mért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem?
    Jézus: Vedd ki előbb saját szemedből a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd atyádfia szeméből a szálkát.
    Júdás: Hé, egy pillanat! Ez nem válasz a kérdésemre!
    Jézus: Ígértem én választ a kérdésedre? ”

    Szereplők:
    MATE / Rippl-Rónai Művészeti Intézet harmadéves színművész szakos hallgatói
    Csabai Csongor
    Csapó Judit
    Farkas Laura
    Foltányi Edina
    Hajdú-Sobor Csaba
    Katona Levente
    Kövesi Csenge
    Madácsi István
    Martos Hanga
    Potonyecz Fanni
    Sándor Soma
    Szentgyörgyi Dániel
    Urszinyi Ádám
    Virágh Panna

    Rendező: Kéri Kitty
    Fordította: Sinka Erika
    Dalszövegfordító: Gebora György
    Mozgás: Uray Péter
    Zenei vezető: Ujláb Gábor
    Látvány: Kéri Kitty
    Zongorán közreműködik: Ujláb Gábor
    Rendezősszisztens, súgó: Frank Fruzsina
    Ügyelő: Tilesch Nándor

    Ajánlatunk


    Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

    Három budapesti színész egy – azóta bezárt – színház Trianonról szóló díszelőadásán külhoni, délvidéki kollégákkal találkozik a nyílt színen. A drámaivá váló beszélgetés során egymásnak szegezik fájdalmaikat és gyanakvásaikat, a többség nem tudja megérteni a kisebbséget, a kisebbség nem tudja tolerálni azt, hogy a többség nem érti, de a többség nem érti..

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016