• Program


    Gül Baba Jazz Nights / Arif Erdem Ocak / Nasip Kismet / Attacca World Music
    5

    Gül Baba Jazz Nights / Arif Erdem Ocak / Nasip Kismet / Attacca World Music

    A török gitárművész és dalszerző, Arif Erdem Ocak a több száz éves török dallamokat modern, perkusszív stílusú gitárjátékkal ötvözi. Történetmesélő, melodikus gitárdallamai során, amelyek a folkzenébe hajlanak, bensőségesen tár elénk olyan személyes és univerzális témákat, mint a halál utáni élet, a spiritualitás, a szellemi élet, erény és közös emberségünk.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. október 16. péntek, 20:00

    Gül Baba Jazz Nights / Arif Erdem Ocak / Nasip Kismet / Attacca World Music

    Közreműködik:
    Arif Erdem Ocak – perkusszív gitár
    Eged Márton – basszusgitár
    Mester Dániel – szaxofon
    Szegő Dávid – dob
    Smuk Tomi - darbuka
    Derya Ocak – vokál
    Fekete Bori – ének
    Horváth Móni – szaxofon, kaval, fuvola, ének
    Mészáros Erzsébet – hegedű
    Hetessy Csaba – zongora
    Dénes Ábel – nagybőgő
    Bordás Zoltán – ütőhangszerek

    A török gitárművész és dalszerző, Arif Erdem Ocak a több száz éves török dallamokat modern, perkusszív stílusú gitárjátékkal ötvözi. Történetmesélő, melodikus gitárdallamai során, amelyek a folkzenébe hajlanak, bensőségesen tár elénk olyan személyes és univerzális témákat, mint a halál utáni élet, a spiritualitás, a szellemi élet, erény és közös emberségünk. Dalai, dallamai és szövegei rengeteg érzelmi minőséget fednek le; időnként lágy elmélkedés érzetét kelti, máskor nyers, majd pedig melodramatikus hangulatú ez a zene. Arif szívmelengető, hipnotikus dalokat ír, amelyek a bőrünk alá kúsznak, és a csend, az éber meditáció világába repítenek.

    A Nasip Kismet Új-Anatólia első török pszichedelikus zenekara. A tagok sokféle műfajt magába foglaló hátterével a Nasip Kismet zenéje magáért beszél. Korokon átívelő hangzásviláguk eddig soha nem hallott történeteket mesél a szívről és lélekről. A török zene mélyre nyúló történeti gyökerei itt a gitár és a ritmusszekció intenzív jelenlétében köszönnek vissza, összenőve a szaxofon és a billentyűs hangszerek friss hajtásaival, amelyek így különös gyümölcsöt hoznak. A hangok között szinte tapinthatóvá válnak az idő barázdái, amelyek a pszichedelikus transzcendencia mámorító rezgéseit generálják.

    Az Attacca World Music tagjai egészen különböző zenei területekről érkeztek ebbe a formációba. Ennek eredményeképpen nemcsak a kortárs jazz és a klasszikus zene nyelve, stílusa és frázisai tűnnek fel zenéjükben, de az autentikus magyar népzenéé is. A tagok hisznek abban, hogy ez a sokféle zenei hatás érvényes zenei hangzást eredményez, és erős kohéziót teremt közöttük. Inspirációt egyaránt merítenek a Kárpát-medence zenei örökségéből, különösen a Bartók és Kodály által gyűjtött magyar parasztzenéből, és a két zeneszerző 20. századi, klasszikus zenei kompozícióiból. A formáció új énekesével, a Zeneakadémia Népzene tanszékén végzett Fekete Bori népdalénekessel, rádiós- és televíziós népzenei szerkesztővel mutatkozik be ezen az estén.

    Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
    Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
    Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

    Ajánlatunk


    Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől Bubnó Márk. Az együttes maghatározó hangja és arca, a minden nyelven (is) hibátlanul éneklő hangfenomén, a mellékállásban faápoló és ironman „Marcika” ezen az estén áll utoljára színpadra Magyarország legnépszerűbb vokális együttesével.

    Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

    Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

    Ajánló


    Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016