• Program


    Gül Baba Jazz Nights / Arif Erdem Ocak / Nasip Kismet / Attacca World Music
    5

    Gül Baba Jazz Nights / Arif Erdem Ocak / Nasip Kismet / Attacca World Music

    A török gitárművész és dalszerző, Arif Erdem Ocak a több száz éves török dallamokat modern, perkusszív stílusú gitárjátékkal ötvözi. Történetmesélő, melodikus gitárdallamai során, amelyek a folkzenébe hajlanak, bensőségesen tár elénk olyan személyes és univerzális témákat, mint a halál utáni élet, a spiritualitás, a szellemi élet, erény és közös emberségünk.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. október 16. péntek, 20:00

    Gül Baba Jazz Nights / Arif Erdem Ocak / Nasip Kismet / Attacca World Music

    Közreműködik:
    Arif Erdem Ocak – perkusszív gitár
    Eged Márton – basszusgitár
    Mester Dániel – szaxofon
    Szegő Dávid – dob
    Smuk Tomi - darbuka
    Derya Ocak – vokál
    Fekete Bori – ének
    Horváth Móni – szaxofon, kaval, fuvola, ének
    Mészáros Erzsébet – hegedű
    Hetessy Csaba – zongora
    Dénes Ábel – nagybőgő
    Bordás Zoltán – ütőhangszerek

    A török gitárművész és dalszerző, Arif Erdem Ocak a több száz éves török dallamokat modern, perkusszív stílusú gitárjátékkal ötvözi. Történetmesélő, melodikus gitárdallamai során, amelyek a folkzenébe hajlanak, bensőségesen tár elénk olyan személyes és univerzális témákat, mint a halál utáni élet, a spiritualitás, a szellemi élet, erény és közös emberségünk. Dalai, dallamai és szövegei rengeteg érzelmi minőséget fednek le; időnként lágy elmélkedés érzetét kelti, máskor nyers, majd pedig melodramatikus hangulatú ez a zene. Arif szívmelengető, hipnotikus dalokat ír, amelyek a bőrünk alá kúsznak, és a csend, az éber meditáció világába repítenek.

    A Nasip Kismet Új-Anatólia első török pszichedelikus zenekara. A tagok sokféle műfajt magába foglaló hátterével a Nasip Kismet zenéje magáért beszél. Korokon átívelő hangzásviláguk eddig soha nem hallott történeteket mesél a szívről és lélekről. A török zene mélyre nyúló történeti gyökerei itt a gitár és a ritmusszekció intenzív jelenlétében köszönnek vissza, összenőve a szaxofon és a billentyűs hangszerek friss hajtásaival, amelyek így különös gyümölcsöt hoznak. A hangok között szinte tapinthatóvá válnak az idő barázdái, amelyek a pszichedelikus transzcendencia mámorító rezgéseit generálják.

    Az Attacca World Music tagjai egészen különböző zenei területekről érkeztek ebbe a formációba. Ennek eredményeképpen nemcsak a kortárs jazz és a klasszikus zene nyelve, stílusa és frázisai tűnnek fel zenéjükben, de az autentikus magyar népzenéé is. A tagok hisznek abban, hogy ez a sokféle zenei hatás érvényes zenei hangzást eredményez, és erős kohéziót teremt közöttük. Inspirációt egyaránt merítenek a Kárpát-medence zenei örökségéből, különösen a Bartók és Kodály által gyűjtött magyar parasztzenéből, és a két zeneszerző 20. századi, klasszikus zenei kompozícióiból. A formáció új énekesével, a Zeneakadémia Népzene tanszékén végzett Fekete Bori népdalénekessel, rádiós- és televíziós népzenei szerkesztővel mutatkozik be ezen az estén.

    Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
    Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
    Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

    Ajánló


    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

    A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016