• Program


    Gulyás Gábor: Az ördög bibliája

    Gulyás Gábor: Az ördög bibliája

    A tragikomédia fő terepe jól ismert a szerző előtt: a kultúra és a kulturális politika összefonódása, s ennek szereplőinek a fölmutatása. De közben megrajzolódik egy távolabbi történelmi tabló is, és a budapesti közélet hétköznapjai.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. július 28. csütörtök, 20:30

    A Gyulai Várszínház 15. felolvasó színháza
    Gulyás Gábor: Az ördög bibliája
    Tragikomédia – játszódik 1985-ben, 1989-ben és 1993-ban Budapesten

    Mi az, hogy történelmi dráma? Pontosabban történelmi dráma-e a közelmúltban, alig negyven éve játszódó eseménysor? Mennyire múlt, mennyire jelen?

    Gulyás Gábor nagyszabású vállalkozásban fogott. Nem sok idő, amit tragikomédiája fölölel: nyolc év. De micsoda nyolc év? A szocializmus haldoklása idején, 1985-ben kezdődik a drámaidő, majd négy évet ugrunk, s máris a rendszerváltás sűrűjében vagyunk, 1989-ben. S eltelik újabb négy, 1993 – s bezárul a kör. Vége a reménynek, vége a vágynak, tettünk egy kört, s minden ugyanott folytatódik… Vagy mégsem?

    Sorozatszerkesztő dramaturg: Lőkös Ildikó
    Rendező: Máté Gábor

    Ajánlatunk


    Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek a helyzetükkel? Mi történik, ha a megannyi dolgozat javítása vagy az iskolai kirándulás kihat a pedagógus magánéletére?

    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Tartson velünk egy igazi házibuliba!

    Ajánló


    A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

    Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016