• Program


    Habfürdő

    Habfürdő

    színes magyar animációs film, 92 perc, 1979
    magyar nyelven

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 21. péntek, 16:00

    Rendező: Kovásznai György

    tervező: Kovásznai György, Juhász Sándor
    operatőr: Lossonczy Árpád
    zeneszerző: Másik János
    szinkronhangok: Papp Anna, Dobos Katalin, Bontovics Katalin, Antalffy Albert

     

    Kovásznai Gábor György 1980-ban készült, a magyar animáció történetben egyedülálló alkotása, lélekbúvár antimese, pop art-os musical, szociofotókból és a XX. századi festészet képi világából építkező egész estés rajzjátékfilm felnőtteknek. A történet egy hétköznapi szerelmi háromszögön alapul. Egy nap Parádi Annát, a vénkisasszonyos jónőt, váratlanul felkeresi kolléganője vőlegénye, egy hipochonder kirakatrendező, s sírva, nyüszítve könyörög neki mentené valahogy meg a ma tartandó esküvő visszavonhatatlan lépésétől.
    A Habfürdő párját ritkító kísérlet, és mint megvalósulás mindenképpen sikerfilm, amely mindenkihez szól és mindenkinek mond valamit. Talán még azt is: "változtasd meg az életed". (Kristó Nagy István)

    Forgalmazó: Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum

    Ajánlatunk


    Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a Fesztiválzenekarnak köszönhetően a Midnight Music azóta az egyik legjobb és legnépszerűbb program lett azok körében, akik fogékonyak a kultúrára, de nem szeretik a hagyományos hangversenyek kötöttségeit.

    Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

    Ajánló


    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016