• Program


  Aktuális előadások


  Hangosan lépek és visszhangzik az Oktogon

  „Büszkék vagyunk, hogy miénk a világ? És ha a miénk, merre visszük tovább? Meddig bírjuk cipelni? Ha leejtjük, vajon összetörik vagy visszapattan, mint egy gumilabda? De mit tehetnék én, itt, egyedül, egy ilyen buborékba zárva?”

  Mit jelent a bezártság, a szabadságvesztés azoknak a fiataloknak, akiknek az életében a világjárvány egyik pillanatról a másikra rombolta le az addig biztosnak hitt koordinátákat? A darab szerzői maguk az érintettek, olyan érettségiző, vagy egyetemi éveiket kezdő fiatalok, akiket a pandémia életük talán legfontosabb időszakában állított meg, mégis számtalan lelki, érzelmi és mentális tapasztalattal gazdagodtak.

  A jelenetekből Pass Andrea rendezett előadást, a szereplők részben maguk a szerzők, részben hivatásos, fiatal színészek. A diákok az írás folyamata során egyre mélyebbre ástak, máskor borzongató magaslatokig merészkedtek, érzékenyen felmutatva generációjuk közérzetét. Egy új paradigma mentén kirajzolódó világlátás ez, a társadalmi igazságtalanságokra, az emberi méltóságot sértő gesztusokra fájdalommal reagáló, egymásra óvón figyelő karakterekkel és törékeny sorsokkal.

  Írók: Kiskos Bíborka, Nagy Anna, Nyári László, Papp Mátyás, Romvári Boldizsár, Terecskei Aliz, Tóth Kata, Tóth Klarissza
  Játsszák: Georgita Máté Dezső, Kenéz Ágoston, Martinkovics Máté, Nagy Anna, Nagy Rebeka, Papp Mátyás, Tóth Zsófia

  Zene: Bartha Márk
  Jelmez: Pető Kata
  Videó: Karcis Gábor
  Rendezőasszisztens: Vajdai Veronika
  Művészeti konzulens, produkciós vezető: Szilágyi Mária
  A darabot összeállította és rendezte: Pass Andrea
  Az előadás plakátját tervezte: Tóth Kata
  A próbafotókat készítette: Vajdai Veronika
  Az előadásfotókat készítette: Győri Aliz

  Külön köszönet Hajdu Szabolcsnak és a Telexnek.
  A felhasznált Telex-videó szerzője Földes András.

  A SzínMűHely Produkció előadása

  Ajánló


  Emberi játszmák női és férfi hangokon

  A nagyszabású musicalt – amelyben a Halál lép elő főszereplővé, alakját pedig a…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016