• Program


    Három temető, négy tematikus művészeti séta - Séta a Farkasréti temetőben

    Három temető, négy tematikus művészeti séta - Séta a Farkasréti temetőben

    Séta a Farkasréti temetőben
    „Anekdoták, szerelmek, titkok, emlékek, életutak”
    Egy személyes hangvételű séta a Farkasréti temetőben.
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. október 13. szombat, 15:00

    A műtárgy.com által  elsőként meghirdetett „Rejtett szimbólumok, történetek:  Egy rendhagyó séta a Fiumei úti temetőben”  című programunkat a nagy érdeklődésre való tekintettel kibővítve tovább folytatjuk, immár hagyományt teremtve.

    A Farkasréti temetőben  egy művészettörténész – kutató   segítségével    megemlékezünk többek között Bajor Gizi rejtélyes haláláról, Rákosi Mátyás hamvainak kálváriájáról, avagy milyen volt  annak idején a fiatal, szép Cserháti Zsuzsa, aki egyéni hangjával ma is a szívünkben él?   Aztán emlékezünk Dajka Margitra, a színház iránt érzett legendás elhívatottságára, nagy szívére, a Szinbádra, és az évekig reménykedve várt, de megtalált  szerelmére, férjére, aki a halálba is követte őt. Nem mehetünk el Gobbi Hilda személye mellett sem, különös végrendeletét ismerve feltárulhat egy igen - igen gazdag életút, a maga eredetiségével, különcségével. A kihagyhatatlan Karády Katalinról megtudhatjuk a csak egyszer publikált „szenvedéstörténetét”, hogyan kínozták meg 1944 – ben, hogyan és miért hagyta el Magyarországot, mi volt az igazi ok, amiért valójában talán soha nem is akart hazatérni? Mit tudjátok ti, ki voltam én - énekelte, és a dal kérdése mai napig  jogos. Tudjuk valójában ki is volt Karády Katalin? Beláthatunk Schütz Ila fájdalmas magányába, tragédiájába, minden, ami a nevettetés mögött volt. De felidézhetjük  Ruttkai Éva nagyszerűségét, az egész lényét átható finomságát is, majd gondolatban felcsendülnek  Szécsi Pál nagyszerű dalai, megmutatjuk a hírnév árnyoldalát, az egyén tragédiáján keresztül. Végezetül Psota Irén sírjánál állunk meg, ahol az emlékezés nem lehet pusztán fejet hajtás, az emlékein keresztül meg kell ismerni a belőle áradó szeretetet, bohémságát, extravagánságát. Ismerve őt biztos örülne, hogy a sírjánál kezdetben elszomorodnak, majd később  hangosan nevetnek a tiszteletadók.  Miért is van ez?  Sok -  sok ezernyi kérdés.

    Szeretettel invitálunk mindenkit a Farkasréti sétánkra, mindazokat, akik szeretnék gyakorolni az emlékezés művészetét, ahol helye van a tiszteletadásnak, de a nevetésnek is, egyben hozzájárulva az általános műveltségünk gyarapításához.

    A sétát Hargitay D. Dávid, művészettörténész vezeti.

    Ajánlatunk


    Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

    A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

    Ajánló


    A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

    1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

    3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016