• Program


  Hatszemközt - Beszélgetés színházról és zenéről

  Hatszemközt - Beszélgetés színházról és zenéről

  Simon Izabella és Várjon Dénes 2019-ben is nagy izgalommal kutatja a társművészetek közti kapcsolódásokat, melyre a Zeneakadémia kávézójában megrendezett hagyományos beszélgetés minden évben kiváló terepet biztosít. Idén az Örkény István Színház igazgatója, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész és rendező, Mácsai Pál lesz a művészeti vezetők vendége.

  Puccini: Krizantémok

  Házigazda: Simon Izabella és Várjon Dénes
  Vendég: Mácsai Pál
  Kuss Quartet: Jana Kuss, Oliver Wille (hegedű); William Coleman (brácsa); Mikayel Hakhnazaryan (cselló)

  Emlék, éjszaka, fantázia, bolyongás, hold, éjfél – az idei kamara.hu koncertjeinek címei, egyúttal kimeríthetetlen témák, legyen szó zenéről, irodalomról vagy színházról. Pláne, ha kiegészítjük az utazás, a vágyódás, a nosztalgia és a halál szavakkal, melyek a fesztivál műsorait leginkább összekötik Szerb Antal regényével, az Utas és holdvilággal. Simon Izabella és Várjon Dénes 2019-ben is nagy izgalommal kutatja a társművészetek közti kapcsolódásokat, melyre a Zeneakadémia kávézójában megrendezett hagyományos beszélgetés minden évben kiváló terepet biztosít. Idén az Örkény István Színház igazgatója, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész és rendező, Mácsai Pál lesz a művészeti vezetők vendége, aki festő édesapjának és zenetudós testvérének köszönhetően családon belül szívhatta magába a társművészetek szépségeit. A regényről, zenéről és színházról szóló beszélgetést a Kuss Quartet játéka egészíti ki, akik Puccini korai vonósnégyesét, a Krizantémokat szólaltatják meg.

  Tisztelt Közönségünk! A fokozott érdeklődésre való tekintettel a Hatszemközt – Beszélgetés színházról és zenéről című eseményünket a Solti Teremben rendezzük meg. A már korábban megvásárolt jegyek érvényesek az előadásra.

  Ajánló


  Rúzsa Magdi augusztus 22-én a Tokaj Fesztiválkatlan szabadtéri színpadán újra ámulatba ejti közönségét.A…

  Emblematikus nemzeti operánk a Bánk bán, Vidnyánszky Attila rendezésében, a Kodály Filharmonikusok Debrecen,…

  Csodákat rejtő erdőben érezhetik magukat a nézők, kicsik és nagyok is az Újszegedi…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016