• Program


    Haydneum Nyitófesztivál Freiburgi Barokk Zenekar Berecz Mihály
    2

    Haydneum Nyitófesztivál Freiburgi Barokk Zenekar Berecz Mihály

    A Freiburger Barockorchester 1987 óta működik, műsorán nemcsak barokk szerzők, de Beethoven, Schubert, Weber, sőt kortárs zeneszerzők művei is szerepelnek. Berecz Mihály (1997) a legfiatalabb magyar zongoraművészgeneráció kiemelkedő tehetségű képviselője.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. október 6. szerda, 20:00

    Haydneum Nyitófesztivál – Freiburger Barockorchester, Berecz Mihály

    Carl Maria von WEBER: Preciosa – nyitány, op. 78
    Johann Nepomuk HUMMEL: a-moll zongoraverseny, op. 85, Nr. 2
    Joseph HAYDN: D-dúr „Csoda” szimfónia Hob. I:96

    Spanyol környezetben játszódó opera, szép és tüzes fiatal cigánylány címszereplő: ugye erről mindenkinek Bizet Carmenje jut eszébe? Pedig már Carl Maria von Weber is komponált ilyen témájú daljátékot 1821-ben: a Preciosát, amely mindmáig ritkaságnak számít. E mű nyitánya csendül fel a hangverseny bevezető számaként. Johann Nepomuk Hummel (1778–1837), Beethoven és Schubert barátja, korának népszerű zongoravirtuóza Beethovenhez hasonlóan öt opusszámmal megjelölt (és egy posztumusz) zongoraversenyt írt – ma este a második, a-moll mű szólal meg. A Haydn-szimfóniák (nem a szerzőtől származó) melléknevei többnyire egy-egy dallamfordulathoz, jellegzetes ritmushoz vagy hangeffektushoz kapcsolódnak, az 1791-ben befejezett 96., D-dúr-szimfónia azonban azért kapta a „Csoda” alcímet, mert bemutatója közben lezuhant egy csillár a mennyezetről, de senki sem sérült meg. (Újabb kutatások szerint ez nem a 96., hanem a 102. szimfónia előadásakor történt.)

    Ajánlatunk


    Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

    Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

    zenés party két részben

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016