• Program


    Hazátlanok

    Hazátlanok

    Az előadás annak a több mint 12 millió németnek állít emléket, akiket a 2. világháborút követően Közép-Kelet-Európa országaiból szülőföldjéről elűztek, szögesdrót mögött őriztek, meggyilkoltak csak azért, mert németnek születtek.
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. október 20. szerda, 19:00

    HAZÁTLANOK
    felolvasószínházi előadás

    A Kováts Judit Hazátlanok című, 2020-ban Artisjus Irodalmi Díjjal elismert regénye alapján készült felolvasószínházi előadás az irodalom, a zene, a színművészet és vizuális elemek ötvözésével előadott produkció, amely közelmúltunk történelmének több fehér foltját, közösségi sorstragédiáit mutatja be egy szerelmi történetbe ágyazva. A regény 2020 ősszén németül is megjelent a bécsi Nischen Verlag kiadásában.
    A regény és a színpadi produkció főszereplője Lilli Hartmann 1944-ben a késmárki gimnázium végzős tanulója, akinek német nemzetisége miatt előbb a partizánok elől kell menekülnie, majd a háború befejeztével – édesanyjával, várandós nővérével és sorstársaival egyetemben – teljes jogfosztással sújtják, elveszik mindenüket, s először Novákyba, Szlovákia egykori legnagyobb koncentrációs táborába zárják, majd egy év rabság után a romokban heverő Bajorországba deportálják.
    Lilli Hartmann egy a több mint 12 millió sziléziai, pomerániai, szudétanémet, kárpátnémet, magyarországi vagy donausváb közül, akit a háború befejezését követően származása miatt bűnösnek bélyegeztek, szülőföldjéről elűztek, és a szétbombázott Németországban, sokszor katonai erővel, az őslakosok nyakára ültettek, illetve az egykori náci koncentrációs táborokba – például Dachauba és annak altáboraiba – zsúfoltak be, ahol hosszú éveken át rettenetes körülmények között éltek. Rabszolgaként adtak-vették, megverték, megalázták, megkínozták, meggyilkolták őket, csak azért, mert németnek születtek.
    A Hazátlanok szereplői fiktív személyek, azonban minden, ami velük történik, a valóságban is megtörtént. A sok tragédia és trauma ellenére azonban, amit elszenvednek, a regény és produkció optimista kicsengésű, hiszen Lilli Hartmann és sorstársai végül mégiscsak hazára találnak, és nagy szerepet játszanak Németország újjáépítésében és a szabad Európa
    alapjainak lefektetésében.

    Az előadást követően az alkotók kötetlen beszélgetésre invitáljuk az érdeklődőket a történelmi háttérről, az előadásról és kulisszatitkokról. Aki ráér maradni, szívesen látják!

    Szereplők / alkotók:

    Lilli Hartmann................ Dézsi Darinka, a Móricz Zsigmond Színház színművésze
    Kováts Judit író.............. Kováts Judit

    Narrátor: Kováts Dénes
    Zene, hang- és képkulisszák: Karap Zoltán, Sas Szilárd, Molnár Máté
    Dramaturg: Kováts Judit
    Rendező: Karádi Zsolt

    Időtartam: kb 60 perc + a háttérbeszélgetés

    Kedves Nézőink!

    Amennyiben problémát észlelnek jegy- vagy bérlet online vásárlása során, kérjük, próbálják meg az oldal elérést egy másik böngésző felületről, vagy a jegy.hu oldalon lévő bal alsó sarokban található chat-ablakot vegyék igénybe!

    Ott azonnal segítséget nyújtanak a probléma elhárításában!

    Köszönjük együttműködésüket és megértésüket!

    Ajánlatunk


    A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

    Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

    Ajánló


    Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016