• Program


  Heltai Jenő: Tündérlaki lányok

  Heltai Jenő: Tündérlaki lányok

  A Tündérlaki lányok egy kedves pesti mese négy gyönyörű lányról, akik a szerelmet, a boldogságot, a boldogulást keresik az épp világvárossá érett Budapesten. A lányok egyike úgy menti meg a családját a teljes anyagi lecsúszástól, hogy egy gazdag bankár kitartottja lesz..

  Heltai Jenő: Tündérlaki lányok
  Színmű két részben
  Zenthe Ferenc Színház Salgótarján

  A Tündérlaki lányok egy kedves pesti mese négy gyönyörű lányról, akik a szerelmet, a boldogságot, a boldogulást keresik az épp világvárossá érett Budapesten. A lányok egyike úgy menti meg a családját a teljes anyagi lecsúszástól, hogy egy gazdag bankár kitartottja lesz. De amikor a lány életében egy szegény költő képében feltűnik az igazi szerelem – vagy csak annak délibábja? –, akkor merül fel először a kétség, hogy vajon tényleg megéri-e ekkora áldozatot hozni. Ám nem csak az önfeláldozás, az igazi szeretet próbája is ez a pillanat... Heltai Jenő örökérvényű, a színre lépő művészek számára kitűnő szereplehetőségeket tartogató, s mindazonáltal egyik legsikeresebb színművében a szerelem és a család iránti odaadás összeütközése jelenti a legnagyobb konfliktust. Az író olyan ma is létező problémát boncolgat, mint az önfeladás, az önzés és önérdek összefonódása a szerelemmel és a családi összetartozással, mindezt humorral, szórakoztató iróniával, szókimondással, és az egyszerű melegszívűség erejével teszi.

  Szereposztás:
  Özvegy Bergné........... Bozó Andrea (Jászai Mari-díjas) / Kökényessy Ági
  Boriska........................ Marjai Virág
  Olga............................ Németh Anna
  Manci.......................... Bánfi Kata
  Sári............................. Házi Anita
  A Báró......................... Jakab Csaba
  Pázmán Sándor.......... Farkas Zoltán
  Petrencey Gáspár....... Máté Krisztián
  Malvin néni.................. Falati Hedvig
  Róza............................ Angyal Linda
  Pista............................ Albert Péter

  Rendezőasszisztens: K. Müller Zsófia
  Díszlet- és jelmeztervező: Laczó Henriette
  Rendező: Halasi Imre (Jászai Mari-díjas, érdemes művész)

  Ajánló


  A színpadon 24 ExperiDance táncművész, a mikrofonoknál 5 kiváló musicalszínész, a mese erősítésére…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016