• Program


  HÉTFÜ: Cyril Gely: Diplomácia

  HÉTFÜ: Cyril Gely: Diplomácia

  Párizs, 1944. augusztus 25. A „fény városa” felett még horogkeresztes zászló. Németország ugyanakkor már minden fronton vesztésre áll. Harmincezer fős francia felszabadító hadosztály közeledik. Von Choltitz tábornok csapdába kerül. Mindössze kétezer katonája van, ám ha elveszíti Párizst, a háborút is elveszíti.

  Aktuális előadások
  Cyril Gely: HÉTFÜ - Diplomácia
  lélektani krimi

  Párizs, 1944. augusztus 25. A „fény városa” felett még horogkeresztes zászló. Németország ugyanakkor már minden fronton vesztésre áll. Harmincezer fős francia felszabadító hadosztály közeledik. Von Choltitz tábornok csapdába kerül. Mindössze kétezer katonája van, ám ha elveszíti Párizst, a háborút is elveszíti. Hitler parancsba adja neki: aknázza alá és robbantsa fel a francia fővárost. Kétmillió civil élete a tét. Choltitzot ugyan kétely és lelkiismeret-furdalás gyötri, de nem lát más kiutat. Egy órával azelőtt, hogy kiadná a végzetes parancsot, egy titokzatos svéd diplomata, Nordling jelenik meg Choltitz szobájában váratlanul, hogy meggyőzze, és lebeszélje a tábornokot kegyetlen tervének végrehajtásáról. Vitájuk Choltitz döntéséről elkeseredett párbajjá változik. Mit tegyünk egy kiúttalan helyzetben? Behódoljunk-e az elnyomásnak, ha családunk élete a tét? Mi minden múlik egyetlen emberen? A 20. századi európai történelem egyik legtitokzatosabb története: hogyan menekült meg a meggyötört, összetört Párizs 1944-ben Hitler bosszújától. A Diplomácia feszült lélektani krimi, mely a mindannyiunk számára egyik legégetőbb kérdést járja körül: mit jelent helyesen és emberhez méltóan dönteni az életben.

  Szereplők:
  Dietrich von Choltitz....... Sztarenki Pál
  Raoul Nordling............... Alföldi Róbert
  Helmut Mayer................. Varga Ádám
  Werner Ebernach........... Sütő András
  Hans Brensdorf.............. Kovács Máté e.h.

  Fordította: Tótfalusi Ágnes
  Díszlettervező: Enyvvári Péter
  Jelmeztervező: Böhm Katalin
  Rendező: Sztarenki Pál

  Az előadás hossza: 70 perc
  12 éven felülieknek!

  A darab jogainak képviselője a "L'Agence DRAMA" - 24 rue Feydeau 75 002 PARIS
  Magyarországi partner: Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség
  A program a szegedi MASZK Egyesület szervezésében, a Szegedi Nemzeti Színházzal együttműködésben jön létre.

  Ajánló


  Chicago, 1929 február. Joe és Jerry, munkanélküli zenészek, véletlenül maffialeszámolás szemtanúi lesznek, ezért…

  Volt egyszer egy gyönyörű hercegnő, Hófehérke, akinek pokollá tette életét féltékeny mostohája, a…

  Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016