• Program


  Héttorony Fesztivál 2019 - Dalinda énekegyüttes, Iberi grúz férfikórus

  Héttorony Fesztivál 2019 - Dalinda énekegyüttes, Iberi grúz férfikórus

  Ha november, akkor Héttorony Fesztivál!
  Számunkra az Ünnep hava. Hogyan is kezdődött?
  1992-ben felépült Makovecz Imre világraszóló Magyar Pavilonja a Sevillai Expón, mely szinte azonnal nemzeti jelképpé vált. Tíz évvel később ennek az épületnek az üzenete inspirált minket arra, hogy megrendezzük az első Héttorony Fesztivált.

  Héttorony Fesztivál 2019 - Dalinda énekegyüttes, Iberi grúz férfikórus

  Műsor:
  18:30 ’Kézművesség az építészetben’ címmel építészeti kiállítás megnyitója és fesztiválmegnyitó a nagyteremben
  19:00 Dalinda énekegyüttes koncertje
  20:00 Iberi grúz férfikórus koncertje

  A DALINDA a’capella együttes autentikus és modern hangzások segítségével meséli el nekünk a női lét szakaszait. Az együttes három fiatal énekese nőies energiával hatja át a közönséget és magyar népi dallamainkat indaszerű játékossággal fogalmazzák meg. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népi Ének szakán kezdtek el együtt dolgozni számos autentikus és világzenei produkcióban. 2015 óta koncerteznek és azóta lehetőségük volt fellépni a legnevesebb magyaroszági koncerttermekben.

  Az IBERI a világon egyedülálló, polifónikus grúz férfikari éneklés hagyományát őrző 12 tagú grúz Iberi Férfikar. Az UNESCO az orális világörökség részévé nyilvánította az együttest. Repertoárjukban a másfélezer éves múltra visszatekintő grúz férfikari éneklés és egyházi hagyomány csodás műveit szólaltatják meg. Kakasdra Tbilisziből érkezik a férfikar, mely a gyönyörű grúz többszólamúságot megmutató darabokat énekel Buba Murghulia vezetésével. Az éneklésen túl gyakran megjelenítenek táncos elemeket és tradícionális hangszereket is néha megszólaltatnak. Nemzetközileg 2012-ben robbant be a köztudatba, azóta a világ jelentős világzenei eseményen megtalálhatóak, Kakasdra egy amerikai turnéról érkeznek.

  Ajánló


  Walter Matthau és Ingrid Bergman felejthetetlen fogorvos- és asszisztens-figuráinak bőrébe ezúttal a Junior…

  Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan…

  A Tündértánc - Nővarázs című cirkuszi műsor 2020. szeptemberig lesz látható Budapesten a…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016