• Program


  Héttorony Fesztivál 2019 - Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes, km: Kalász Máté és zenekara

  Héttorony Fesztivál 2019 - Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes, km: Kalász Máté és zenekara

  Ha november, akkor Héttorony Fesztivál!
  Számunkra az Ünnep hava. Hogyan is kezdődött?
  1992-ben felépült Makovecz Imre világraszóló Magyar Pavilonja a Sevillai Expón, mely szinte azonnal nemzeti jelképpé vált. Tíz évvel később ennek az épületnek az üzenete inspirált minket arra, hogy megrendezzük az első Héttorony Fesztivált.

  Héttorony Fesztivál 2019 - Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes, km: Kalász Máté és zenekara

  17:00 ’A Kós Károly Egyesülés Vándoriskolája’ címmel építészeti kiállítás az előtérben, megnyitja Salamin Ferenc építész

  17:30 „Pásztortáncok, verbunkok és legényesek a Kárpát-medencéből‟ címmel a Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes előadása, közreműködik Kalász Máté és zenekara.

  Pásztortáncok, verbunkok és legényesek a címe a Fordulj Kispej Lovam Néptáncegyüttes népszerű és fergeteges műsorának, amelyet Kovács Norbert, népszerű nevén "Cimbi" neve fémjelez. Ő a hazai néptánc élet egyik kiemelkedő személyisége, a Népművészet Ifjú Mestere, Örökös Aranysarkantyús táncos. Mindemellett a kiscsőszi Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület elnöke is. Vele tartanak most Sopronba barátai, a műfaj legjobb táncosai, többszörösen díjazott mesterei, tanárai, koreográfusai, előadói, akik a lovas hagyományokra épülő táncokat mutatnak be, méghozzá a legmagasabb művészi szinten.
  - A legfontosabb feladatunk a hitelesség és a tiszta megfogalmazások által visszanyerni az egyszerű, manírmentes, torzítatlan magyar táncoknak és azok táncolóinak becsületét - így határozta meg küldetésük fontos célját Kovács Norbert, aki örül annak, hogy Sopronba is eljutnak ezzel a produkciójukkal, amely 2013-ban született.
  A lovas életmódot népszerűsítő előadásuk keretében évente egyszer tízen lóháton végigjárnak öt-hat települést. Naponta mintegy negyven kilométert tesznek meg nyeregben, majd minden érintett faluban esténként előadják azokat a táncokat, amelyek köthetőek a lovas hagyományokhoz, a régi katonás életmódhoz, a népi tradíciókhoz.

  Ajánló


  Majka & Curtis | Hősök | Cloud9+ | Dzsudlo | Retro Torony Party…

  „Férfiak mulatnak, de mulatságuknak sötét, komor árnyéka van, mögötte nemcsak az éjszakai alföldi…

  Az utánozhatatlan humorú Rejtő Jenő írói fantáziája külön világot teremtett a magyar regényirodalomban.…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016