• Program


    Héttorony Fesztivál Gála - Fesztiválkoncert két felvonásban • Duna Művészegyüttes

    Héttorony Fesztivál Gála - Fesztiválkoncert két felvonásban • Duna Művészegyüttes

    Tíz éve halt meg Makovecz Imre, de emléke, kisugárzása, szellemi hagyatéka tovább munkál bennünk. Idén novemberben tizedik alkalommal rendezik meg tiszteletére a határokon átívelő Héttorony Fesztivált.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. november 20. szombat, 19:00

    A fesztivál szervezői az idei alkalommal is minőségi népzenei és világzenei produkciókat juttatnak el a hazai közönséghez és a szomszédos országok magyarságához. A fesztivál küldetése, hogy rámutasson az előadóművészet és az építészet szerves kapcsolatára. Így – többnyire a Mester épületeiben zajló hangversenyek mellett – építészeti kiállítások, szakmai beszélgetések várják idén is a közönséget, melyekben bemutatkoznak olyan kortárs alkotóműhelyek, melyek a Kárpát-medence népi műveltségét tekintik művészetük kiindulópontjának.

    A budapesti helyszínek az elmúlt tíz évben mindig változtak, de a szervezők törekedtek arra, hogy az intézmény szellemisége kapcsolódjon Makovecz Imre gondolatvilágához. A Nemzeti Táncszínház idén első alkalommal ad otthont a fesztivál gálaműsorának. Az épület impozáns előterében november 5-20. között megtekinthetők Makovecz Imre rajzai, tervei és épületmakettjei. A kiállítás címe: A világban benne van a Teremtő.

    Az ünnepi műsor két részből áll. Az első részben az idén, a Nemzeti Táncszínház támogatásával bemutatott Héttorony című táncszínház előadás lesz látható. A Kiss Ferenc zenéin alapuló előadás létrehozói a Duna Művészegyüttes, Novák Péter és az Etnofon, illetve a Göncöl zenekar. A második felvonásban Kiss Ferenc szerzeményei Vedres Csaba és Vizeli Máté hangszerelésében, komolyzenei kísérettel szólalnak meg, hazánk vezető formációiból válogatott kamarazenekarral.

     

     

    Közreműködnek: Duna Művészegyüttes, Göncöl zenekar, Novák Péter és az Etnofon
    Zeneszerző, zenei rendező: Kiss Ferenc
    Zenei szerkesztők: Novák Péter, Küttel Dávid
    Jelmeztervező: Túri Erzsébet
    Látványterv: JuZso
    Díszletterv: Turi Attila
    A látványelemekért külön köszönet Csernyus Lőrincnek, Makovecz Pálnak és a Makovecz Imre Alapítványnak.
    Koreográfusok: Appelshoffer János, Fitos Dezső, Foltin Jolán, Horváth Zsófia, Kocsis Enikő, Mihályi Gábor
    Tánckarvezetők: Bonifert Katalin, Soós Gyula András
    Rendező-koreográfus: Juhász Zsolt

    Támogatók: EMMI, Nemzeti Táncszínház, Kultúrpart

    Az előadás bemutatója a Nemzeti Táncszínházban, közös programként valósult meg.

    Ajánlatunk


    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

    Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó történetben a nyomozás a két nő belső világába vezet.

    Ajánló


    A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

    A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016