• Program


    Hodworks: Még egy táncelőadás
    9

    Hodworks: Még egy táncelőadás

    A Hodworks elmúlt években bemutatott előadásaiban a színpadra lépő táncosok egyre markánsabban ütnek meg felszabadítóan kritikus hangot. A darabok jellegzetes témájává vált az önreflexió kulturális és politikai témákban, egyenes verbalizáció és átemelt absztrakció szintjén egyaránt.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. október 26. kedd, 20:00

    A Hodworks elmúlt években bemutatott előadásaiban a színpadra lépő táncosok egyre markánsabban ütnek meg felszabadítóan kritikus hangot. A darabok jellegzetes témájává vált az önreflexió kulturális és politikai témákban, egyenes verbalizáció és átemelt absztrakció szintjén egyaránt. Hód Adrienn ilyen módon folyamatosan azokat a helyzeteket keresi, ahol eltörölhetőek a kortárstánc előadói és befogadói élményét előre kijelölő határok. A Trafóban 2020 januárjában bemutatásra kerülő új előadásban három táncossal (Jenna Jalonen, Márcio Kerber Canabarro, Molnár Csaba) megy tovább ezen az úton. A még próbafázisban lévő darab most nem átfogó, társadalmi problémákkal foglalkozik, hanem konkrétan az előadás jelenségével, a néző, a táncosok és a koreográfus szerepkörével és tereivel. Milyen túlélési stratégiák lehetségesek a hányattatott előadó számára? Hogyan őrizhető meg és vihető tovább a saját, autentikus mondanivaló? Milyen igényei vannak a közönségnek és hogyan élheti meg őket? A három táncos ezeket, és az ezekből adódó további kérdéseket fogja kifejteni a megkérdőjelezett előadói térben.

    alkotótárs és szereplő: Jenna Jalonen, Molnár Csaba, Márcio Kerber Cannabarro
    művészeti konzultáció, dramaturg: Szabó-Székely Ármin
    művészeti konzultáció, workshop: Szabó Veronika
    zongorán kísér: Ifj. Balázs Elemér
    zene: Liszt Ferenc: Transzcendens etűdök (részlet) és improvizáció
    nemzetközi forgalmazás: Ujvári-Pintér György
    koreográfia: Hód Adrienn

    Ajánlatunk


    Milyen szerepet játszik az életünkben az alkohol? A 1,5 ezrelék különleges alkotófolyamatból születik, a valóságból építkezik a közösségi színház és a részvételi film kutatómódszereivel. Miért iszunk? Mikor iszunk? Mit fed el, és mit hoz a felszínre az alkohol? Miként tabusítjuk ezt a témát a magyar társadalomban?  Professzionális színészek helyett hétköznapi emberek állnak a színpadon, a személyes történeteiket osztják meg. Így vizsgáljuk velük közösen az alkoholfogyasztás különböző aspektusait és dilemmáit, nyomába eredünk azoknak a hiányoknak, melyek mögötte húzódnak. 

    Egy fogadóban vagyunk, ahol a fogadósné miatt lakik ott egy gazdag és egy szegény gróf, egymással vetekednek a nő szerelméért. Mindketten megvetik a fiatalabb nőket, csak az érett asszonyt szeretik. Érkezik egy Lovag, aki semmire sem tartja a nőket. Mirandolinát felbosszantja ez a nőgyűlölet, és elhatározza, magába bolondítja a férfit. Ehhez segítségül vesz két állástalan színésznőt, hogy megtréfálja a grófokat és a lovagot, ezzel elindul az őrület.

    Ajánló


    Alan Turing, avagy "egy rejtett zseni élete" című előadás arra tesz kísérletet, hogy más szemszögből, közel hozva Turing alakját a…

    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016