• Program


    Inversedance-Fodor Zoltán Társulat, Black Box Dance Company (DK)

    Inversedance-Fodor Zoltán Társulat, Black Box Dance Company (DK)

    A XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó előadása.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 18. szerda, 19:00

    Inversedance - Fodor Zoltán Társulat: Bezzeg az én anyám…

    „Talán mindenkit foglalkoztat a kérdés, hogy mitől, hogyan váltunk olyan emberré, amilyenek most vagyunk. Miért reagálunk úgy dolgokra, helyzetekre, ahogy éppen reagálunk? Mi határozza meg gondolkodásunkat, mindennapi cselekedeteinket, rutinunkat.
    A kérdés megválaszolása, vagy egyáltalán boncolgatása sokkal mélyebb és összetettebb, mint amit pár sorban, vagy egy 20-25 perces darabban meg lehet tenni. De az biztos, hogy legelső élményünk, kapcsolatunk az édesanyánk. Már az anyaméhben érzékeljük őt, félelmeit, érzéseit, már ezekkel a tapasztalatokkal születünk meg, és ahogy fejlődünk egyre több és több rakódik ránk másokból. A kérdés tehát, hogy, ebben a nagy kavalkádban hol kezdődök Én. Amíg ezt az Én-t nem találjuk, nem is tudjuk tudatosan irányítani az életünket, mások mögé bújunk, mások által akarunk kiteljesedni.
    A szeretet mögé rejtett elnyomás sokszor generációról generációra öröklődik, és észre sem vesszük, mikor válunk elnyomottból elnyomóvá.”

    Koreográfus: Balkányi Kitty
    Zene: Gergely Attila, montázs
    Fényterv: Fodor Zoltán
    Előadja: az Inversedance Társulat táncművészei és meghívott vendégei

    Az előadás az NKA Imre Zoltán Program, valamint az Előadó és Alkotóművészetért Alapítvány támogatásával valósult meg.

     

    Black Box Dance Company (DK): NO SEX - a world of gender

    Koreográfus: Jason Mabana

    Táncolják: Black Box Dance Company

    A „NO SEX – NemVilág" című táncelőadás a saját magunk és a társadalom által előírt szexualitást és nemet érintő elvárásokra összpontosít. A helyszín egy doboz, melyben 4 test – 4 teremtmény – 4 ember – 4 egyén indul útnak, melynek során túlzóan, feltűnően, de elfogadóan szállnak szembe a nemet és szexualitást illető előírásokkal. Egyszerre egyesültek és szétesettek. Zavarodottak, szerelmesek, vagy éppen nem azok. Harci precizitással ugyan, de a hagyomány áramlásán haladnak, hogy végezetül kiússzanak az őket körülvevő káoszból, ám reménytelenül, hisz talán sosem lehetnek újra szabadok. A mű olyan ellentétekre épít, mint a zárkózottság és a nyitottság, a tökéletesség és a tökéletlenség kettőse, ezzel elérve a normatívák megkérdőjelezését. Ezen szerkezet segítségével megfogalmaz aktuális következtetéseket arról, hogy mi számít „divatosnak" a szerelem kapcsán, lényegében azt, hogy mit jelent férfinek és nőnek lenni.

    Jason Mabana különleges koreográfiai nyelvének köszönhetően, a táncosok megtalálták a helyüket a műben. A darab a koreográfus, a táncosok és a művészi csapat közös együttműködésének eredménye.

    Zene: Christian Tronhjem
    Jelmezek: Åsa Gjerstad
    Fényterv: Eirik Lie Hegre
    Díszlettervező: Aske Skovsted Jensen

    A XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó létrehozását támogatta a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

    Ajánlatunk


    Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

    Milyen szerepet játszik az életünkben az alkohol? A 1,5 ezrelék különleges alkotófolyamatból születik, a valóságból építkezik a közösségi színház és a részvételi film kutatómódszereivel. Miért iszunk? Mikor iszunk? Mit fed el, és mit hoz a felszínre az alkohol? Miként tabusítjuk ezt a témát a magyar társadalomban?  Professzionális színészek helyett hétköznapi emberek állnak a színpadon, a személyes történeteiket osztják meg. Így vizsgáljuk velük közösen az alkoholfogyasztás különböző aspektusait és dilemmáit, nyomába eredünk azoknak a hiányoknak, melyek mögötte húzódnak. 

    Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe neki ítélte oda a Vilmos-díjat. Pályája azóta töretlenül ível felfelé. Darabjait számos magyar színház bemutatta, ő pedig háromszor nyerte el a Színikritikusok díját a legjobb új magyar drámáért.

    Ajánló


    Mi a közös egy régiségkereskedőben, egy képviselő feleségében és két fodrászban? Legyenek szemtanúi egy gyilkossági nyomozásnak és az est végére…

    keserves bohózat két részben

    RUMINI Ferrit-szigeten Zenés mesejáték Négy éves kortól ajánljuk! A Pesti Művész Színház- Fogi Színház előadása

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016