• Program


  Isten tenyerén - játék Gulyás Dénes önéletrajzi regényéből

  Isten tenyerén - játék Gulyás Dénes önéletrajzi regényéből

  Sorskönyv ez szerelemmel, drámával, boldogsággal és küzdéssel, folyamatos változni tudással. De megismerjük belőle a személyes életúthoz köthető és elválaszthatatlan történelmet is. Bekukkanthatunk a kulisszák mögé, ahol nemcsak a kulisszatitkokat, hanem egy embert is látunk. Aki a példaképünk lehet.

  Gulyás Dénes “Mekkora Isten tenyere? című könyve alapján írta: Pozsgai Zsolt
  Isten tenyerén - színpadi játék
  BEMUTATÓ: 2021. december 25.

  “Mekkora Isten tenyere? Elég nagy ahhoz, hogy
  maradhassak életem végéig, ha hellyel kínált? Biztosan jól
  megkapaszkodtam? Hányan voltunk szerencsés utasok? Összehúzva
  magát, adott helyet nekem más, ha rázós volt az utazás?”
  A könyv alapján készült színpadi játék abban az élethelyzetben kezdôdik, amikor az operaénekes bajba kerül. Mit tegyen, ha elmegy a hangja? Hol talál megoldást?

  Van egy olyan világhírű operaénekesünk, aki barátjának nevezhette Pavarottit. Aki énekelt a világ összes olyan színpadán, melyről a legtöbben csak álmodoznak. Liszt Ferenc-díjas, Érdemes művész, Kiváló művész, és sok más mellett megkapta a Köztársaság Elnökének Érdemrendjét és a Magyar Művészetért Díjat. És most megírta az életrajzát. Nem lehet ennek eléggé örülni. Itt van egy életút, ami még távolról sem közelít a lezártság felé, de már eddig is annyi minden történt benne, hogy több regény alapanyagául szolgálhatna. Nem más írta meg ezt az életutat, mint ő maga – és jól! Az indulástól kezdve, érdekfeszítően; a nagy sikereken át, szerényen; egészen addig, míg már úgy operaénekes, hogy ezernyi más is egyben. Azok közé tartozik, akik mintha képesek lennének az időt kitágítani, úgy élni.

  Szereposztás:
  Énekművész............................ Gulyás Dénes
  Kati, orvos, akupunktőr............ Szitás Barbara
   
  Alkotók:
  Gulyás Dénes „MEKKORA ISTEN TENYERE?” című könyve alapján írta: Pozsgai Zsolt
  Rendező: Czeizel Gábor

  A változás jogát fenntartjuk!

  Ajánló


  Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és…

  Főhősük, Babaróka a történet kezdetén hároméves, és éppen óvodába (vagy ahogy Rókáéknál mondani…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016