• Program


    IZP - estek:Gera Anita Társulata : Image / dot.Consla: I hear you

    IZP - estek:Gera Anita Társulata : Image / dot.Consla: I hear you

    Gera Anita Társulata, a DanceLab bemutatja: Image
    dot.Consla / Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint: I hear you
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. október 30. kedd, 19:00

    IZP-estek


    Gera Anita Társulata, a DanceLab bemutatja: Image
    Gera Anita koreográfiája

    28, 30, 34 vagyok, nincs férjem, volt férjem, nincs gyerekem, macskám van, kutyám van, hol tartok, hol kellene tartanom? Ráncos vagyok, kövér vagyok, sovány vagyok, a munkámnak élek, a családomnak élek, feláldoztam mindent, el kellett volna hagynom, miért hagytam el, most tartok a csúcsra, lecsúsztam mindenről… Személyiségünk alakulásában, életstratégiánk kialakításában, identifikációnkban meghatározó szerepe van a szocializációnk során a környezetünkből felénk áramló társadalmi elvárásoknak, valamint a média által sugallt nőideáloknak, viselkedés típusoknak, szerepeknek. A szociológia tudománya vizsgálja, hogy a médiában megjelenő, leegyszerűsített, sztereotip női karakterek miként hatnak a befogadókra, a női nézőkre, fogyasztókra, és mi módon befolyásolják őket. A média tükrözi az aktuális társadalmi attitűdöket és formálja is azokat, így a nőket a társadalmi nemi szerep sztereotípiáinak megfelelően ábrázolják: sikeres vállalkozó, gondos háziasszony, féltékeny szerető, örök fiatal szex szimbólum, független, empatikus entellektüel, díva, vamp, stb. szerepekben.

    Sikerülhet-e megszabadulni a társadalmi konvencióknak való megfelelés terhétől, vagy elfogadva a kényszerpályát, a felkínált szerepekből választunk egyet magunknak?

    Előadók: Balázs Júlia, Básits Branka, Gál Horváth Bernadett, Gera Anita, Gönczöl Nikoletta, Herczku Ágnes

    Zene: Gera Gábor, Montázs
    Fény, Látvány: KGP

     
    dot.Consla / Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint: I hear you
    Ujszászi Dorottya koreográfiája

    'Milyen lehet a hangja? Nincs hangja, teste van. Íze, ereje, sebessége, lágysága van. Néma hangszer, tele van zenével, ha jól állsz hozzá, megérzed, és egy másik füllel hallod. Milyen lehet az érintése? Nincs teste, hangja van. Öble, sikolya, suttogó éneke van. Mozdulatlan test, tele van energiával, ha mellé ülsz, vibrál, egy másik érzékeléssel érzed.'

    A consla saját improvizációs formanyelv, mely ötvözi a salsa mozgásanyagát, a kortárs tánc kreatív önkifejezést, és a kontakt tánc játékát.

    Alkotók/előadók: dot.Consla: Fehér Laura, Frigy Ádám, Gönczöl Nikoletta, Ujszászi Dorottya
    Meghívott vendégek: Leon Rose (UK/FR), Ronaldo Magalhães de Aguiar (BR/HU) Consla Core amatőr együttes tagjai

    Zene: Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint
    Fény: Vajda Máté
    Jelmez: Bicsérdi Ágnes
    Koreográfus, művészeti vezető: Ujszászi Dorottya
    Mentor: Gál Eszter

    Ajánlatunk


    Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

    Székely Csaba Az igazság gyertyái című műve a bözödújfalusiak megpróbáltatásainak állít emléket. A szerző mély empátiával és sajátos humorral fordul e kifejezetten megrendítő téma felé. Egy olyan közösség életébe nyerünk bepillantást, akik mindig is jól megfértek egymással, kivéve a történelemnek abban a négy évben, amikor a hatalom erőszakkal beleszólt az életükbe.

    Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

    Ajánló


    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

    Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016