• Program


    Jászai Mari - Monodráma (SZ)
    4

    Jászai Mari - Monodráma (SZ)

    „Ne nevezzenek el rólam teret! Mi vagyok én, hogy utcanév legyek, pláne tér, vagy egy villamosmegálló?! ... Ablakából a Duna folyását szerette nézni naphosszat, és sokat jelentett számára az ottani környék, amit ma Jászai Mari térnek nevezünk…”

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. április 23. szombat, 19:30

    Jászai Mari - Monodráma

    „Ne nevezzenek el rólam teret! Színházat meg aztán végképp ne! Mi vagyok én, hogy utcanév legyek, pláne tér, vagy egy villamosmegálló?! Hogy aztán valami aktuális ember parány még ideje korán rájöjjön, hogy én nem vagyok elég aktuális, és ne maradjon belőlem más, mint egy vörössel áthúzott csík valami pléh lemezen! És miért? Lakásának ablakából a Duna folyását szerette nézni naphosszat, és nagyon sokat jelentett számára az ottani környék, amit ma Jászai Mari térnek nevezünk…”

    Író: Sediánszky Nóra
    Játéktér: Paseczki Zsolt, Menszátor Héresz Attila

    Rendezte és előadja: Menszátor Héresz Attila

    Ajánlatunk


    Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

    Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

    Ajánló


    Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

    Urbán András: A hallgatás poétikája a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vendégjátéka a Kultúrbrigád szervezésében

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016