• Program


    Játék a kastélyban.

    Játék a kastélyban.

    Szerelmi történetünk középpontjában a látszat és a valóság, az igazi és a hamis felismerése áll. Feltűnik benne a színház világa, melyen keresztül a néző bepillantást nyer a drámaíró alkotási folyamatába, így a darab azt is látni engedi, hogyan „csapja be” közönségét egy sikerdarab írója.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. december 31. kedd, 19:00

    Játék a kastélyban
    vígjáték három felvonásban
    Az előadás időtartama: 2 óra 40 perc, két szünettel

    Turai és Gál, a sikeres színműírók a fiatal és tehetséges zeneszerzővel, Ádámmal érkeznek a kastélyba, hogy meglepjék Annie-t, Ádám menyasszonyát. A meglepetés túl jól sikerül: érkezésükkor fültanúi lesznek, amint a színésznőt éppen elcsábítja Almády, a sármőr színész.
     
    Szerelmi történetünk középpontjában a látszat és a valóság, az igazi és a hamis felismerése áll. Feltűnik benne a színház világa, melyen keresztül a néző bepillantást nyer a drámaíró alkotási folyamatába, így a darab azt is látni engedi,  hogyan „csapja be” közönségét egy sikerdarab írója. Igazsággá varázsolni a hazugságot, erre képesek a profik.
    A műfaj alapvető komikus helyzete a félreértés. Molnár írói zsenije viszont ezen az évezredes hagyományon csavar egyet: először mutatja meg a valóságot, és aztán csinál belőle félreértést. A boldog véget így szokatlan módon nem az igazság, hanem a hazugság hozza el.
    A néző ugyanannyit nevet, de a színházból kilépve talán egy kicsit többet elmélkedik, és messzebbre viszi az élményt. Egészen a hétköznapjaiba, ahol ilyesmi persze nem fordulhat elő…

    „Játék a... hol is? No persze, egy olaszországi, tengerparti kastélyban. Vagy – egészen egyszerűen – az életben? Hiszen minden megtörténik ebben a darabban: a mindennapok teatralitása és a teátrum az életszerűsége, amennyiben a ’kastélyban’ a szereplők és legfőképpen Molnár révén természetesen ott van a szerelem, a féltékenység, a karrier, a barátság, az elárultatás, a báj és a keménység. És még mi minden!
    Nem is kell sokat ragozni, elég utána gondolni, hány (a maga idejében) kortárs magyar szerző darabjának volt az ősbemutatója New Yorkban. Nos, Molnár Ferenc Játék a kastélyban című remekét itt mutatták be 1926-ban, és azóta tart a siker.”
    Méhes Károly, író

    Írta: Molnár Ferenc
    Rendező: Méhes László

    Díszlettervező: Rózsa István
    Jelmeztervező: Horváth Kata
    Rendezőasszisztens: Kiss Hédi
    Súgó: Juhász Piroska
    Ügyelő: Háber László

    Szereposztás
    TURAI: Köles Ferenc
    GÁL: Urbán Tibor
    ÁDÁM: Takaró Kristóf
    ANNIE: Illés Alexa
    ALMÁDY: Józsa Richárd
    TITKÁR: Bera Márk
    LAKÁJ: Széll Horváth Lajos

     

    Ajánlatunk


    Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

    Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

    Ajánló


    Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

    2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

    Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016