• Program


    Jávor hajnalai - a Zsadons Produkció vendégjátéka

    Jávor hajnalai - a Zsadons Produkció vendégjátéka

    Az előadás egyik legfontosabb célja, hogy az igényes szórakoztatáson túl hiteles közelségbe hozza a generációk számára imádott színész alakját, élettörténetét.
    A darabot a Kamara Varietében hajnalban énekelt dalok gazdagíthatják.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. november 29. kedd, 19:00

    Pozsgai Zsolt: JÁVOR HAJNALAI
    zenés játék két részben Jávor Pál emlékének
    a Zsadons Produkció vendégjátéka

    Történik: 1959 májusában a budapesti Kamara Varietében, műsorzárás után.

    Négy hajnal – négy újrakezdés. Jávor és felesége megérkeztek Amerikából, Jávor kigyógyulva alkoholizmusából, és megtérve Istenhez megpróbál új életet kezdeni. Egészségi állapota azonban megrendült, memóriája sem a régi, és bár tartja még magát, egyre nehezebben bírja. Kap ugyan kegyelemből szerepeket, de a színpadon egyre rosszabb formát mutat, a közönség is kezd elfordulni tőle. Szerződési ajánlatokkal is megkeresik a múltjára való tekintettel, úgy, hogy nem kell színpadra mennie, csak a fizetést kapja. Ezt a büszkesége nem viseli el.

    Egyik „lázadási kísérlete”, hogy fellép esténként a Kamara Varietében, ahol édes-bús dalokat ad el Menedék Imre kíséretében. Négy hajnal története a darab. Az első éjszaka megkeresi őt egy fiatal színésznő, Torma, aki a Nemzetiből azt a megbízást kapja: ha ráveszi Jávort arra, hogy az Ármány és szerelem-ből játssza el az öreg Millert, akkor ő megkapja Lujza szerepét. Jávor elkezd titokban készülni a szerepre, bár ez nem megy könnyen, a lány hite, egyénisége azonban mégis elindítja ezen az úton.

    Ezt azonban félreérti Olga, Jávor felesége, és hármójuk között egy emberi játék bontakozik ki, mely a négy estén ennek a drámának négy különböző fokozatát jeleníti meg. Állandóan megjelenő szereplő Kiss Ferenc, a néha nyilasnak állt nagy színész, akinek Jávor sohasem bocsátott meg, és Kiss Ferenc még mindig úgy hiszi, ez a baráti viszony helyreállítható. /Tény, hogy Jávor a saját halálos ágyán fogott kezet tizenöt év után Kiss Ferenccel, és bocsátott meg neki./ Fontos szereplője még a játéknak Hajnal úr, a Kamara Varieté éjjeliőre, aki hajdanán gróf volt, de elvették mindenét, és most itt dolgozik. Ő is segít Jávornak és Tormának a felkészülésben.

    Hatuk története a darab, melyben Jávor rájön: képességei és tehetsége bőven alkalmassá teszik Miller szerepére, de fizikailag már nem vállalhatja fel ezt a szerepet. Mindegy, a szerep belül meg van, létezik, és amikor a megbékült Olgával az utolsó hajnalon elindulnak haza egy önmagával boldog és kiegyezett ember tér haza, és tér meg majd az örökkévalóságnak.

    Szereplők:
    Jávor Pál, 57 éves................................................................................ Szolnoki Tibor (Jászai-díjas)
    Olga, a felesége, 54 éves..................................................................... Zsadon Andrea (Jászai-díjas)
    Torma Ilona, kezdő színésznő, 24 éves................................................ Kelemen Fanni
    Menedék Imre , 42 éves, a Kamara Varieté zongoristája..................... Körmendi Péter
    Kiss Ferenc, 58 éves, színész, Jávor régi ellenfele.............................. Balogh Bodor Attila
    Hajnal úr, az éjjeliőr, 28 éves................................................................ Tóth Marcell e.h.

    Díszlet: Zsadon Andrea
    Jelmez: Tóth Barna
    Zenei vezető: Körmendi Péter

    Rendező: Seregi Zoltán

    Ajánlatunk


    A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz.

    Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

    Ajánló


    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016