• Program


    j(A)zz! / HI5 Minimal Jazz Chamber Music (AT)

    j(A)zz! / HI5 Minimal Jazz Chamber Music (AT)

    A dob, a gitár, a vibrafon és a basszusgitár elég ahhoz a HI5 zenekarnak, hogy alkalomadtán szakítson a műfaji határokkal, miközben játékos és kreatív maradjon.

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. február 9. szerda, 20:00

    Egy olyan „jazz-zenekar” az övék, amely sok időt tölt próbákkal, és rengeteg munkát fektet a kompozíciók kidolgozásába, annak érdekében, hogy aztán játszi könnyedséggel lepje meg a közönséget az élő koncertek során, elrejtve mindazt a kemény munkát, ami mindehhez a könnyedséghez szükséges.

    A HI5 zenéjét hallani egyszerre kaland és élvezet. Legutóbbi, Southern Inspection Tour című albumuk, amelyet egy élő koncert során rögzítettek kínai turnéjukon, semmiképpen sem nevezhető szokványosnak vagy triviálisnak. A zenekar által használt, „minimális jazz-kamarazene” kifejezés azonban intellektuális távlatokat nyit a befogadó előtt. E művészek számára a jazz ugyanis nem csak a zene szabad megszólalását jelenti, de annak a lehetőségét is, hogy ezt a rugalmas anyagot részleteiben is kidolgozzák. Ha szükséges, hagyják a zenét szabadon kanyarogni, de ahhoz is értenek, hogy ezáltal egy kivételes híd épüljön a jazz és a kamarazene között. Ez utóbbi már bonyolult formákat eredményez, így aztán ez a zene nehezen lenne minimálisnak nevezhető. Bizonyos pontokon viszont az ismétlések révén nagyon is erős rokonságot mutat a minimálzenével. Ezzel együtt is azt mondhatjuk, hogy a HI5 zenéje logikus és következetes, tele van mind intellektuális, mind pedig zenei bravúrral.

    Közreműködik:

    Chris Norz - dob
    Philipp Ossanna - gitár
    Matthias Legner - vibrafon
    Clemens Rofner - basszusgitár

    Ajánlatunk


    Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

    Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

    Ajánló


    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016