• Program


    j(A)zz! / HI5 Minimal Jazz Chamber Music (AT)

    j(A)zz! / HI5 Minimal Jazz Chamber Music (AT)

    A dob, a gitár, a vibrafon és a basszusgitár elég ahhoz a HI5 zenekarnak, hogy alkalomadtán szakítson a műfaji határokkal, miközben játékos és kreatív maradjon.

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. február 9. szerda, 20:00

    Egy olyan „jazz-zenekar” az övék, amely sok időt tölt próbákkal, és rengeteg munkát fektet a kompozíciók kidolgozásába, annak érdekében, hogy aztán játszi könnyedséggel lepje meg a közönséget az élő koncertek során, elrejtve mindazt a kemény munkát, ami mindehhez a könnyedséghez szükséges.

    A HI5 zenéjét hallani egyszerre kaland és élvezet. Legutóbbi, Southern Inspection Tour című albumuk, amelyet egy élő koncert során rögzítettek kínai turnéjukon, semmiképpen sem nevezhető szokványosnak vagy triviálisnak. A zenekar által használt, „minimális jazz-kamarazene” kifejezés azonban intellektuális távlatokat nyit a befogadó előtt. E művészek számára a jazz ugyanis nem csak a zene szabad megszólalását jelenti, de annak a lehetőségét is, hogy ezt a rugalmas anyagot részleteiben is kidolgozzák. Ha szükséges, hagyják a zenét szabadon kanyarogni, de ahhoz is értenek, hogy ezáltal egy kivételes híd épüljön a jazz és a kamarazene között. Ez utóbbi már bonyolult formákat eredményez, így aztán ez a zene nehezen lenne minimálisnak nevezhető. Bizonyos pontokon viszont az ismétlések révén nagyon is erős rokonságot mutat a minimálzenével. Ezzel együtt is azt mondhatjuk, hogy a HI5 zenéje logikus és következetes, tele van mind intellektuális, mind pedig zenei bravúrral.

    Közreműködik:

    Chris Norz - dob
    Philipp Ossanna - gitár
    Matthias Legner - vibrafon
    Clemens Rofner - basszusgitár

    Ajánlatunk


    Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

    Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei sztárvendég MAJKA lesz!!!

    "Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

    Ajánló


    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016