• Program


  Jazz Migration / No Sax No Clar / Kepler (FR)
  2

  Jazz Migration / No Sax No Clar / Kepler (FR)

  Egy este - két kivételes francia formáció.

  Jazz Migration / No Sax No Clar / Kepler (FR)

  Műsor:
  20:00 - 20:50 NoSax NoClar
  21:00 - 21:50 Kepler

  Közreműködik:
  No Sax No Clar:
  Julien Stella - klarinét
  Bastien Weeger - szaxofon, klarinét
    ---
  Kepler
  Julien Pontvianne - tenorszaxofon, klarinét
  Adrien Sanchez - tenorszaxofon
  Maxime Sanchez - zongora

  Egy este - két kivételes francia formáció. A NoSax NoClar arra emlékeztet minket, hogy az utazás nemcsak térben valósulhat meg. Jóllehet, Julien Stella és Bastien Weeger zenei kíváncsisága révén olyan távoli zenei területekre is elkalandozhatunk, mint Írország vagy a Balkán, céljuk nem elsősorban ez, hanem, hogy zenéjüket hallva képzeletben visszatérjünk saját álmainkhoz. Ahogyan azt nevükben is hangsúlyozzák, ez a duóformáció nem a klarinétról és a szaxofonról szól, sokkal inkább arról, hogy a két zenei lélek hogyan talál utat egymáshoz. Ezzel a minimalista hangszerösszeállítással ugyanakkor arra is ráirányítják figyelmünket: “hogyan lehet a kevesebb több?” A klarinét-szaxofon hangszerkombinációban ugyanis a két zenésznek nincs más lehetősége, mint hogy folyamatosan feltalálja magát, miközben kreatívan megmutassa a két hangszerben rejlő ritmikai- és harmóniai lehetőségeket, a szólista- és a kísérőzenész szerepek váltogatásával. Julien Stella és Bastien Weeger erős érzelmeket és tiszta szépséget közvetítenek, így a hallgatók számára nehéz lesz érzelmileg megkerülni a NoSax NoClar által nyújtott intenzív élményt.

  A találékonyság nem ismer határokat. Legyen szó rövid formákról, lassú- vagy középtempóról, a Kepler Trio három zenésze (Maxime Sanchez – zongora, Adrien Sanchez – tenorszaxofon, Julien Pontvianne – tenorszaxofon és klarinét) feltartóztathatatlan a hangszínek, visszhangok,  kimérák, természetes és mesterséges rezonanciák felfedezésében. Minimalista megközelítésük költői, és feltárja a zenei mélységeket. Egyszerű dallamaik elárasztják a hallgató érzékeit, aki így, ha pillanatokra is, de visszatérhet az ártatlanság elveszett paradicsomába.

  A koncert az AJC által a fiatal jazz-együttesek szakmai fejlődésének érdekében létrehozott Jazz Migration sorozat keretében valósul meg.

  Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
  Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
  Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016