• Program


    Jean Rondeau - A fekete-fehér színei 2022

    Jean Rondeau - A fekete-fehér színei 2022

    Forkel, az első jelentős Bach-monográfia írója meséli el a történetet, mely szerint a nagy Johann Sebastian egy bizonyos Keyserlinck gróf megrendelése alapján komponálta az úgynevezett Goldberg-variációkat. A gróf álmatlanságban szenvedett, ezért megkérte a zeneszerzőt, alkosson számára olyan muzsikát, amelyet házi csembalistája, Johann Teophil Goldberg játszogathatna az éj gyötrő óráiban.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. április 2. szombat, 19:00

    J. S. Bach: Goldberg-variációk, BWV 988

    Jean Rondeau (csembaló)

    Forkel, az első jelentős Bach-monográfia írója meséli el a történetet, mely szerint a nagy Johann Sebastian egy bizonyos Keyserlinck gróf megrendelése alapján komponálta az úgynevezett Goldberg-variációkat. A gróf álmatlanságban szenvedett, ezért megkérte a zeneszerzőt, alkosson számára olyan muzsikát, amelyet házi csembalistája, Johann Teophil Goldberg játszogathatna az éj gyötrő óráiban. A gróf végül busásan fizetett, egy aranytálban száz dupla Lajos-aranyat adott. A legenda szép, ám ebben a formában biztosan nem igaz. A mű ugyanis még Bach életében, 1742-ben megjelent nyomtatásban, a Klavier-Übung sorozat utolsó részeként, de a kotta címlapjára nincs rányomtatva a megrendelőnek szóló ajánlás, s nincs ott Goldberg neve sem. Azt ellenben nem túlzás állítani, hogy a mű minden valaha írt és írandó variációsorozatok királya.

    RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

     

    Ajánlatunk


    Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

    Ajánló


    Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

    Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016