• Program


    Jeremy Joseph és Gottlieb Wallisch / ORGONABÉRLET

    Jeremy Joseph és Gottlieb Wallisch / ORGONABÉRLET

    Az orgona és a zongora két billentyűs hangszer, Liszt Ferenc például mindkettőnek nagy formátumú játékosa volt. A legtöbb esetben azonban az orgonisták nem (vagy ritkán) zongoráznak, a zongoristák nem (vagy ritkán) orgonálnak - legalábbis hangversenyen. S ami még fontosabb: szökőévben egyszer működik együtt a két instrumentum egyazon zeneműben.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. november 3. kedd, 19:30

    Jeremy Joseph és Gottlieb Wallisch / ORGONABÉRLET

    Műsor:

        J. S. Bach-Reger: d-moll kromatikus fantázia és fúga, BWV 903
        Franck: Prelűd, fúga és variáció, op. 18
        Dupré: Változatok két témára, op. 35 (zongorára és orgonára)
        Langlais: Diptyque, op. 129 (zongorára és orgonára)
        J. S. Bach-Liszt: a-moll prelúdium és fúga, BWV 543
        Peeters: Versenymű orgonára és zongorára, op. 74

    Az orgona és a zongora két billentyűs hangszer, Liszt Ferenc például mindkettőnek nagy formátumú játékosa volt. A legtöbb esetben azonban az orgonisták nem (vagy ritkán) zongoráznak, a zongoristák nem (vagy ritkán) orgonálnak - legalábbis hangversenyen. S ami még fontosabb: szökőévben egyszer működik együtt a két instrumentum egyazon zeneműben. Azonban, ahogy a mondás is tartja: „a párhuzamosok a végtelenben találkoznak”. Ezúttal nem a végtelenben, hanem a Müpában, ahol egy estén hallhatjuk a két hangszert - külön-külön és egyszerre is.

    Jeremy Joseph dél-afrikai születésű orgonista, aki jelenleg Bécsben él. Több szál is köti a városhoz: ő a Hofburg kápolnájának orgonistája, ugyanakkor orgonaimprovizációt tanít a bécsi Zeneakadémián. 1978-ban született, akárcsak az osztrák Gottlieb Wallisch, aki zongoraművész, csodagyerekként kezdte koncertező karrierjét, majd Bécsben, Berlinben és Párizsban tanult, 2010-ben a Genfi Zeneművészeti Főiskola, 2016-ban a berlini Universität der Künste professzora lett. Amellett, hogy külön utakon jár, a két művész, együtt is szívesen koncertezik. Ezt teszik a Müpában is, ahol frappáns műsort szólaltatnak meg. Bach d-moll kromatikus fantázia és fúgája eredetileg csembalóra készült, de Reger átírta orgonára. Az a-moll prelúdium és fúgát viszont Johann Sebastian orgonára fogalmazta, Liszt pedig zongoraátiratot készített a műből. Franck darabja orgonamű, Dupré, Langlais és Peeters ritkaságai azonban mindkét hangszert foglalkoztatják. Különleges program, különleges hangzás, különleges élmény.

    Ajánlatunk


    Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

    Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016