• Program


    Jób lázadása (felújított változat bemutatója)

    Jób lázadása (felújított változat bemutatója)

    magyar filmdráma, 100 perc, 1983

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. december 12. csütörtök, 17:30

    Forgatókönyv: Gyöngyössy Imre, Kabay Barna, Petényi Katalin
    Operatőr: Szabó Gábor
    Zeneszerző: Jeney Zoltán
    Szerkesztő: Dr. Hans Kutnewsky
    Vágó: Petényi Katalin, Miklós Mária

    Szereplők: Zenthe Ferenc, Temessy Hédi, Rudolf Péter, Léticia Cano, Verebes István, Gálffi László, Fehér Gábor, Görbe Nóra, Oszter Sándor

     

    A Magyar Nemzeti Filmalap-Filmarchívum bemutatja Gyöngyössy Imre és Kabay Barna Oscar-díjra jelölt alkotásának teljeskörűen felújított változatát, első alkalommal mozivásznon. A vetítésre az Uránia Nemzeti Filmszínházban kerül sor az alkotók - Kabay Barna rendező, Petényi Katalin forgatókönyvíró és Szabó Gábor operatőr - részvételével.

    A vetítés előtt Kelemen Barnabás (hegedű) és Kokas Dóra (cselló) adnak rövid koncertet.

    A filmet követően Várszegi Asztrik emeritus pannonhalmi főapát, Darvas István főrabbi, Kabay Barna filmrendező, Petényi Katalin forgatókönyvíró és Szabó Gábor operatőr beszélget.
    Moderátor: Molnár Antal, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont, Történettudományi Intézetének igazgatója

    Az est kísérőprogramjaként plakátkiállítás látható az Urániában Gyöngyössy Imre filmjeiből és werkfotók a Jób lázadása című film forgatásáról.

    A filmről

    Az 1984-ben Oscar-díjra jelölt film gyermekszemmel ábrázolja holokausztot. Jób, a hét gyermekét eltemető zsidó parasztgazda 1943-ban egy keresztény kisfiút fogad örökbe, hogy legyen örököse vagyonának, folytatója kultúrájának. A bibliai vonatkozású történet Zenthe Ferenc, Temessy Hédi, Fehér Gábor és Rudolf Péter emlékezetes alakításával emberközelbe hozza és humorral szövi át az együtt töltött egy évet, amely során Lackó megismeri a zsidó hagyományokat, a paraszti élet szépségét és titkait. A néző az ő rácsodálkozó, gyermeki tekintetén át szembesül a holokauszt felfoghatatlan és ábrázolhatatlan borzalmával is, amikor a nevelőszülőket elhurcolják.

    A film 4K felbontású, teljeskörű restaurálása a Filmalap hosszútávú filmfelújítási programjának keretében valósult meg 2019-ben. A film restaurálásán a Filmalap igazgatóságaiként működő Filmarchívum és Filmlabor mintegy harminc szakembere dolgozott. A film szín- és fényvilágát az operatőr, Szabó Gábor bevonásával rekonstruálták, a hangsávok az eredeti mágnesszalag digitalizálását követően Petényi Katalin és Kabay Barna közreműködésével kerültek felújításra a hangrestaurátorok keze alatt.

    Ajánlatunk


    40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

    A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

    Ajánló


    Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

    Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

    A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016