• Program


    Jóéjt szomszéd!

    Jóéjt szomszéd!

    „Ilyen mulatságos és megrendítő, csodálatos és furcsa darab ritkán bukkan fel a Broadway-en – ha egyáltalán felbukkan… Eno talán generációjának legegyedibb képviselője. Hangütése emberséges, intelligens, derűs és humorral teli.” (New York Times)

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. november 11. szerda, 19:30

    Will Eno: Jóéjt, szomszéd!
    A Nézőművészeti Kft. és az Ördögkatlan közös produkciója


    Kisemberek kisvárosban kis álmokkal és szorongásokkal, kis örömökkel és fájdalmakkal. Will Eno a hiperközelit és a kozmosz végtelenébe táguló nagytotált montírozza össze, s ebből a látószögből nyilvánvaló, hogy minden egyes emberi élet porszemnyi semmi, ugyanakkor a „kisember” sztereotíp közhelyeiről kiderül, hogy azok nem jelentéktelenebbek, mint bármely „nagyember” mindennapos problémái: mi is a szeretet és annak hiánya, mi is a kommunikáció és annak hiánya, mit kezdjünk a halállal, ami folyamatosan árnyékot vet az életünkre, és mit kezdjünk az élettel, amit a közelítő halál szorításában kaptunk a sorstól egy röpke pillanatra?
    Egy átlagos kisváros átlagos házaspárját (Bob és Jennifer) meglátogatja egy a szomszédba beköltöző átlagos házaspár (John és Pony). Bemutatkoznak:
    - Jones.
    - Jones.
    - Jones.
    - Jones.
    Látjuk a beköltözés és egymás megismerésének lépéseit, kacagunk a suta félreértéseken, az élni akarás esetlen próbálkozásain, hallgatjuk a bukdácsoló beszélgetéseket. Minden ismerős. Mindenki Jones.
    Will Eno létezésünk szakadékába pillant bele – és teszi ezt fergeteges humorral, költészettel és a tragikum mindenkire leselkedő végzetével. Átlagos hősei esendőek és ügyefogyottak, szánalmasak és mulatságosak, de amikor nevetséges és pitiáner problémáikat felülről kimosolyognánk, a szereplőkben önmagunkra ismerünk.
    „Jóéjt, szomszéd!” – mondjuk a másiknak, kinek tekintetében magunkat látjuk. A végtelen tér egy szegletében, a végtelen idő töredékmásodpercében felismerjük a közös vízjelet: pont itt, pont most élünk. Felnézünk az éjszakai égboltra, valamelyik csillagon talán Csehov üldögél, és csendesen mosolyog.

    „Ilyen mulatságos és megrendítő, csodálatos és furcsa darab ritkán bukkan fel a Broadway-en – ha egyáltalán felbukkan… Eno talán generációjának legegyedibb képviselője. Hangütése emberséges, intelligens, derűs és humorral teli.” (New York Times)

    „Eno párbeszédei a sűrítés csodái: a triviális csevegés és az egyetemes mélység
    elegánsan ötvöződnek bennük.” (Time Out New York)


    Szereplők:
    Bob Jones: Scherer Péter
    Jennifer Jones: Varga Anikó
    John Jones: Katona László
    Pony Jones: Parti Nóra

    Fordította: Upor László
    Díszlettervező: Cziegler Balázs
    Jelmeztervező: Pirityi Emese
    Dramaturg: Kiss Mónika
    Rendezőasszisztens: Fábián Ilona
    Világítástervező: Mervel Miklós
    Rendező: Bérczes László

    Ajánlatunk


    “Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

    Ajánló


    Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016