• Program


    John Pielmeier: Ágnes, báránykám

    John Pielmeier: Ágnes, báránykám

    John Pielmeier: Ágnes, báránykám
    A történet izgalmas krimibe ágyazva vizsgálja, hogy léteznek-e ma jelenkori csodák, hogy feloldhatatlan-e az ellentét a tudomány és a vallás között. A pszicho-thrillerekre jellemző feszültség és a „nyomozás” során feltáruló fordulatok az előadás krimi jellegét erősítik.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. május 14. szombat, 19:00

    1 szenvedélybeteg pszichiáter
    1 mélyen hívő “szent” apácanövendék
    1 terhelt múltú zárdafőnök
    1 holtan talált csecsemő

    Végtelen felmerülő kérdés és kimondatlan válasz.

    Ebből az alaphelyzetből indul az Ágnes, báránykám, John Pielmeier világhírű darabja, amely április 29-én kerül színpadra a belvárosban Farkas Franciska, Gazdag-Kötél Orsi és a Jászai Mari-díjas Pásztor Edina szereplésével, Bodor Géza rendezésében.

    Dr. Martha Livingstone-t, a törvényszéki pszichiátert egy zárdába rendelik ki. Feladata, hogy felmérje egy apácanövendék beszámíthatóságát, akit saját újszülöttjének meggyilkolásával vádolnak. Miriam Ruth anya, a zárda főnöknője eltökélten próbálja Ágnest távoltartani az orvostól, amivel tovább fokozza Livingstone gyanúit. Ki ölte meg a csecsemőt, és ki volt a csöppnyi áldozat apja? Livingstone kérdései arra kényszerítik mindhárom nőt, hogy felülvizsgálják a hit jelentését, a szeretet erejét, és megkérdőjelezzék saját értékrendjüket, viszonyulásukat az emberi bűnökhöz és az isteni akarat(?) megnyilvánulásaihoz.

    A történet izgalmas krimibe ágyazva vizsgálja, hogy léteznek-e ma jelenkori csodák, hogy feloldhatatlan-e az ellentét a tudomány és a vallás között. A pszicho-thrillerekre jellemző feszültség és a „nyomozás” során feltáruló fordulatok az előadás krimi jellegét erősítik. Ugyanakkor a mű alaposan elgondolkodtat az anyaság mibenlétéről és az anyaság lehetőségében megtestesülő női lét lényegéről is.

    A három színésznő erős színpadi jelenléte az első pillanattól az utolsóig a székünkhöz szögez. Szívbemarkolóan őszinte játékuk három eleven sorsot tár fel előttünk. Finom rezdüléseiken keresztül pedig megérthetjük a hit igazi lényegét és az emberi kapcsolatok árnyalatait."
     
    Írta: John Pielmeier
    Fordította: Bodor Géza
     
    Szereposztás
    Anya: Pásztor Edina (Jászai Mari-díjas)
    Ágnes: Farkas Franciska
    Doktor: Gazdag-Kötél Orsi
     
    Jelmez: Kovács Kata
    Zene: Nagy Lajos
    Ének: Czigány Judit
    Fény: Makray Gábor
     
    Promóció: Száler Tímea, Kincse Szabolcs
    Grafika: Kántor Attila
    Fotós: Pintér Ákos
    A rendező munkatársa:
    Kaiser Dóra
    Pál Zsófia
     
    Rendezte: Bodor Géza


    A színdarab Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre

    Ajánlatunk


    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

    musical két részben

    A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér vissza Budapestre.

    Ajánló


    43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016