• Program


  Jók között… – Bereményi Géza és Grecsó Krisztián / LITERÁRIUM EXTRA

  Jók között… – Bereményi Géza és Grecsó Krisztián / LITERÁRIUM EXTRA

  Libri-díjas írók estje

  Jók között… – Bereményi Géza és Grecsó Krisztián / LITERÁRIUM EXTRA

  Közreműködik:
  műsorvezető: Jánossy Lajos
  rendező: Balog József

  A Libri irodalmi díjat 2016-ban alapította a Libri Könyvkereskedelmi Kft., s azóta az egyik legrangosabb, legnagyobb presztízsű irodalmi elismeréssé nőtte ki magát. A díj az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit jutalmazza, célja, hogy felhívja a figyelmet a kortárs magyar irodalom kiemelkedő műveire.

  A Libri irodalmi díj- és közönségdíj eddigi nyertesei közt olyan kiváló szerzők könyveit találjuk, mint Rakovszky Zsuzsa, Jászberényi Sándor, Tompa Andrea, Bartis Attila, Kepes András vagy éppen Bödőcs Tibor. 2019-ben Szvoren Edina Verseim című novelláskötete volt a legjobb a szakmai zsűri szerint, míg a közönségdíjat Krusovszky Dénes Akik már nem leszünk sosem című regénye nyerte el. 2020-ban pedig Grecsó Krisztián Vera, illetve Láng Zsolt Bolyai című regényei lettek a legjobbak.
  Ünnepi műsorunk a két idei, 2021-es díjazottat, Bereményi Gézát és Grecsó Krisztiánt köszönti a Fesztivál Színház színpadán. A szerzők felolvasnak nyertes műveikből, beszélgetnek azok keletkezési körülményeiről, beavatva a közönséget műhelytitkaikba is. Aki hallani szeretné a jók között a legjobbakat, semmiképp se hagyja ki ezt a kivételesen ritka alkalmat.

  Rendező: Müpa

  Ajánló


  Molnár Ferenc először A doktor úrral mutatkozott be, és elsöprő sikert aratott a…

  Stephen Sachs amerikai szerző vígjátékát hihetetlen sikerrel játsszák a világon mindenütt, és most…

  Madách a XIX. század végén befejezte a nagy emberiség költeményét. De a történet…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016