• Program


    Jovićević - Miklós - Wójciński Trio

    Jovićević - Miklós - Wójciński Trio

    A Jovićević - Miklós - Wójciński Trio eredetisége, nyitott formái és szabadsága igazi zenei felfrissülést kínál. Mindhárom zenész jól ismert a különböző kamara-jazz formációkban előadott improvizációi, kompozíciói és kortárs szemlélete révén.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. július 27. szombat, 20:00

     Közreműködik:

        Jasna Jovićević - szaxofon, basszusklarinét
        Ksawery Wójciński - nagybőgő
        Miklós Szilveszter - dob

    A Jovićević - Miklós - Wójciński Trio eredetisége, nyitott formái és szabadsága igazi zenei felfrissülést kínál. Mindhárom zenész jól ismert a különböző kamara-jazz formációkban előadott improvizációi, kompozíciói és kortárs szemlélete révén. A trióban saját szerzeményeket játszanak, többnyire olyan spontán kompozíciókat, amelyeket közös improvizáció és egy folyamatosan alakuló-változó zenekari hangzás révén tesznek teljessé. Szerbiában felvett, nemsokára megjelenő új albumuk anyagát az idén nyáron és ősszel szervezett közép-euróoai turnéik során népszerűsítik.

    Jasna Jovićević szerb szaxofonos, basszusklarinétos és zeneszerző Budapesten, Torontóban és Belgrádban tanult jazz-szaxofon játékot és zeneszerzést. Számos ismert művésszel játszott együtt – Hamid Drake, Mike Stern, Bojan Zulfikarpašić, vagy Al Di Meola –, megfordult  több európai, amerikai és kanadai jazzfesztiválon, négy saját albumot adott ki, és tíz további albumon szerepelt közreműködőként. Gyermekek számára kialakított művészi oktatási projektek szervezője, illetve a New Spark Jazz Orchestra - Women of Balkans in Jazz projekt vezetője is.

    A vajdasági származású budapesti dobos, Miklós Szilveszter hegedűtanulmányai után váltott át dobra – és a jazzre. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén végzett, azóta a hazai jazz-élet jeles avantgárd kreatív művészeivel – Grencsó István, Benkő Róbert, Pozsár Máté, Ajtai Péter, Mezei Szilárd, Szelevényi Ákos, Dresch Mihály – játszik együtt rendszeresen, míg a nemzetközi színtéren Lewis Jordan, Johannes Bauer, John Dikeman vagy Peter Brötzmann voltak partnerei.

    Ksawery Wójciński lengyel bőgős a nemzetközi kortárs jazz jól ismert, igen aktív zenésze. Diplomáját a Bydgoszcz-i Zeneakadémián szerezte, s olyan fontos nemzetközi fesztiválokon szerepelt Európa-szerte, mint az Akbank Jazz Fesztivál (Isztambul), Periferias Fesztivál (Spanyolország), JazzFest Berlin és Nordischer Klang (Németország), vagy az inJazz (Hollandia). Több mint húsz albumot vett fel szólistaként vagy közreműködőként, többek között Hamid Drake, Uri Caine, Charles Gayle, Nicole Mitchell, Satoko Fujii, Alan Bern, Michael Zerang, Mikołaj Trzaska és mások társaságában.

    Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
    Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

    Ajánlatunk


    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

    Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

    Ajánló


    Bartos Erika nagysikerű mesesorozatának epizódjaiból Nagy Orsolya készít színházunk számára színpadi forgatókönyvet. Az óvodás korú nézőinknek szánt előadást a Kolibri…

    1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016