• Program


  k2 Színház: Rinocéroszok

  k2 Színház: Rinocéroszok

  k2 Színház: Rinocéroszok - avagy a diákcsíny-enciklopédia-
  időtartam: 50 perc
  korosztály: 13+
   több


  k2 Színház: Rinocéroszok   - avagy a diákcsíny-enciklopédia-

  "Sao Paoló-i brazil diákok egy csoportja egy orrszarvút szemelt ki csínytevésük főszereplőjének. Történt ugyanis, hogy 1959-ben a brazil metropoliszban éppen választásokhoz készülődtek az állampolgárok, ám a szavazást a diákok meghekkelték: egy 5 éves, Cacareco névre hallgató patást indítottak.

  A tanulók Cacareco nevét nyomtattak a választási ívekre, s bár az állat elsöprő győzelmet aratott, a hatóságok érvénytelenítették a jelöltségét."

  Mióta világ a világ, diákcsínyek tömkelege nyűgözi le és borzasztja el az iskolák közösségeit, és a közvéleményt. De mi is a diákcsíny, és mi szükség van rá? A diáknak jogában áll hangot adni véleményének, ugyanakkor kötelessége betartani az iskola szabályait. Akkor a csínytevés a véleménynyilvánítás szabad formája, vagy bűncselekmény? Hol a határ a szellemes kritika és az ízléstelenség között?

  Ezeket a kérdéseket fogalmazza újra a k2 Színház legújabb tantermi elődásában, melyben valóban megtörtént diákcsínyek kerülnek feldolgozásra a diákok segítségével.

  Játsszák: Borsányi Dániel, Borsi-Balogh Máté m.v., Domokos Zsolt
  Produkciós vezető: Erdélyi Adrienn
  Rendező: Fábián Péter

  Ajánló


  A szeptember 17 és 19 között tartott háromnapos rendezvény Budapest 50 helyszínén, több…

  A Tokaj-hegyaljai Szüreti másNapok 2020 rendezvény egyik kiemelt eseménye a Neoton Família Sztárjainak…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016