• Program


    Kakasviadal

    Kakasviadal

    A Kakasviadal újonnan született mese a testvéri szeretet mibenlétéről, a testvérek közötti összetűzések természetéről gyerekeknek, többek között olyan kakasos népmesék felhasználásával, mint A kiskakas gyémánt félkrajcárja vagy A kakas és a róka. A kakasos mesék különböző bábtechnikák segítségével elevenednek majd meg az előadásban.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. március 12. vasárnap, 11:00

    Kakasviadal

    Két testvér, a Szakácsnő és a Kukta egy házias kis vendéglőt üzemeltet. Nem jönnek ki túl jól egymással. A Kukta egy nap elalszik a konyhában, és álmot lát: egy kiskakas jelenik meg neki, és arra kéri, hogy mentse meg az életét. A kakas megígéri a Kuktának, hogy teljesíti egy kívánságát, ha segít neki. A Kukta azt kívánja, hogy rendeződjön a viszony közte és a testvére között. A Szakácsnő aznap pont kakaslevest szeretne főzni. A Kukta a konyhában összetalálkozik a kiskakassal, akit a Szakácsnő feláldozni készül, és összebarátkozik vele. Innentől kezdve azon dolgozik, hogy megmentse a kiskakas életét. Alkut ajánl a testvérének: legyen azé a kiskakas, aki lefőzi a másikat mesélésben. A Szakácsnő elfogadja az ajánlatot, és ezzel kezdetét veszi a kakasos népmese-párbaj. A mesélés ugyan összecsapásnak, „kakasviadalnak” indul, de a két testvér belefeledkezik a mesélésbe, a közös játékba – az idő előrehaladtával egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Lehet, hogy végül a kiskakas élete is megmenekül?

    A Vaskakas Bábszínház 2021-ben ünnepli a 30. születésnapját, ezért fontosnak tartottuk, hogy ebben az évben egy kakasos témájú előadást is bemutassunk. A Kakasviadal újonnan született mese a testvéri szeretet mibenlétéről, a testvérek közötti összetűzések természetéről gyerekeknek, többek között olyan kakasos népmesék felhasználásával, mint A kiskakas gyémánt félkrajcárja vagy A kakas és a róka. A kakasos mesék különböző bábtechnikák segítségével elevenednek majd meg az előadásban, sok zenével, játékkal és játékossággal fűszerezve.

    Díszlet-, jelmez- és bábtervező: Michac Gábor
    Zeneszerző: Rab Viki
    Koreográfus: Bora Levente
    Író, rendező: Nagy Orsolya

    Játsszák:
    Gerbera Márta, a szakácsnő.............. Ragán Edit
    Gerbera Jutka, a kukta....................... Rab Viki

    Ajánlatunk


    ..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

    Ajánló


    Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016