• Program


    KAPCSOLÓDÁSOK – Beethoven / Liszt / Schubert – Cyprien Katsaris, Farkas Róbert E/2

    KAPCSOLÓDÁSOK – Beethoven / Liszt / Schubert – Cyprien Katsaris, Farkas Róbert E/2

    Cyprien Katsaris francia-ciprusi zongoraművész, Marseille-ben született. Igazi világnagyság. Első zenekari hangversenyén, 15 éves korában Liszt Magyar fantáziáját játszotta. 2006-ban Weimarban, Liszt hajdani lakóházában tartott mesterkurzust, Liszt óta először.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. november 24. csütörtök, 19:00

    KAPCSOLÓDÁSOK
    Beethoven / Liszt / Schubert

    Az Athén romjai nyitány Beethoven egyik magyar vonatkozású műve. 1812-ben a Pesti Német Színház megnyitásán Kotzebue német író két egyfelvonásos színművét, az István királyt és az Athén romjait adták elő, mindkettőhöz Beethoven írt kísérőzenét. Az Athén romjai zenéje megihlette Liszt Ferencet, aki 1852-ben zongorára és zenekarra komponált parafrázist a műre. Franz Schubert 1822-ben A vándor című dalának egyik témájára komponálta Wanderer-fantázia c. zongoraművét, amely technikailag legnehezebb darabja. Liszt Ferenc nagyon szerette ezt a művet, 1851-ben átírta zongorára és zenekarra. Schubert halála évében, 1828-ban komponálta utolsó szimfóniáját, a IX., C-dúr szimfóniát, amelyet Schumann „mennyei hosszúságúnak” nevezett és amelyet szerzője életében nem adtak elő.

    MŰSOR
    Beethoven: Athén romjai - nyitány
    Liszt: Fantázia Beethoven Athén romjainak témáira
    Schubert-Liszt: Wanderer-fantázia
    Schubert: IX. "Nagy" C-dúr szimfónia

    Cyprien Katsaris - zongora

    VEZÉNYEL: Farkas Róbert

    Ajánlatunk


    Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy... karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

    Ajánló


    A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi…

    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016