• Program


    KARÁCSONYI HANGVERSENY

    KARÁCSONYI HANGVERSENY

    Heinrich Schütz Karácsonyi történetét (SWV 435) a feljegyzések szerint 1640-ben Drezdában mutatták be, alcíme: Jézus Krisztus, Mária fia örömteli és kegyelmes születésének története. A mű szövege Luther Márton fordítása alapján válogatott bibliai idézetekből áll.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. december 23. szerda, 19:30

    Heinrich Schütz: Karácsonyi történet, SWV 435
    Kálmán László Evangélista
    Károly Edit Angyal
    Tóth Pál Mátyás Heródes
    Kiss Borbála, Puskás Eszter, Gavodi Zoltán Pásztorok
    Boros Sándor, Czier Zoltán, Korbász Viktor Napkeleti bölcsek
    Cserményi Zsombor, Silló György, Pintér Dömötör, Labant Árpád Bence Főpapok
    ***
    Ralph Vaughan Williams: Hodie – karácsonyi kantáta
    Kristófi Ágnes szoprán
    Brickner Szabolcs tenor
    Haja Zsolt bariton
    A Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Gyermekkara
    (karigazgató: Sapszon Borbála, Sapszon Ferenc)

    Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
    Nemzeti Filharmonikus Zenekar
    Vezényel: Somos Csaba

    A Nemzeti Filharmonikusok koncertje két ritkaságot, két igazi zenei csemegét kínál a karácsony témakörét körbejárva.
    Heinrich Schütz Karácsonyi történetét (SWV 435) a feljegyzések szerint 1640-ben Drezdában mutatták be, alcíme: Jézus Krisztus, Mária fia örömteli és kegyelmes születésének története. A mű szövege Luther Márton fordítása alapján válogatott bibliai idézetekből áll. A korai német barokk mestere már idős korában alkotta a darabot. Letisztult megformálással, világos hangszerkezeléssel, a kor kissé távolságtartó modorában vezet át bennünket az újszövetségi cselekményen.
    Ralph Vaughan Williams Hodie című kantátáját bő három évszázaddal később, 1954-ben mutatták be. A nagyzenekarra, nagy létszámú kórusra és gyerekkarra, valamint énekes szólistákra alkotott, angol és latin nyelvű szövegekre épülő kompozíció szintén a Bibliára (főleg Lukács és Máté evangéliumára) támaszkodik, de egyes tételekben Thomas Hardy, John Milton, George Herbert, William Drummond, valamint a komponista felesége, Ursula Vaughan Williams karácsonyi témájú versei is megjelennek.

    Ajánlatunk


    A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

    Ajánló


    Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a…

    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016