• Program


    Karamazov fivérek

    Karamazov fivérek

    Dosztojevszkij
    Karamazov fivérek
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. március 27. péntek, 19:00

      
    A történet középpontjában egy valós történet áll. Az 1800-as évek végén egy orosz kisváros egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb embere véres gyilkosság áldozata lett. Nem csupán egy korabeli krimi, hanem a mintegy harminc éven belül bekövetkező októberi forradalom egyik előszele is.

    Az átirat Dosztojevszkij regénye alapján és a forradalom előtti években publikált irodalom és tudósítások felhasználásával készült.

    Oroszországban nem könnyű az élet. A háborúk és a cári fényűzés egyre nehezebb helyzetbe sodorja a vidéki kisváros lakóit. Fjodor Karamazov, a város leghatalmasabb embere kitartásra buzdítja a népet. Közben fiai hazaérkeznek Moszkvából, hogy jogos örökségüket követeljék tőle. Karamazov ezt nem hajlandó kiadni, mondván, az orosz népnek szüksége van rá. Dmitrij kicsapongó magatartása egyre hírhedtebb lesz a városban. Ivan, a zseniális gondolkodó nyíltan bírálja a jelenlegi rendszert, aminek éppen apja az egyik működtetője. Közben a húszéves Aljosa békíteni igyekszik apját és bátyjait, de a helyzet, csakúgy az országban, mint a Karamazov családon belül, egyre jobban kezd elmérgesedni.

    Ajánlatunk


    keserves bohózat két részben

    Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

    A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

    Ajánló


    A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

    Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016