• Program


    Karosi Júlia Quartet és Ben Monder / JAZZ SHOWCASE

    Karosi Júlia Quartet és Ben Monder / JAZZ SHOWCASE

    Karosi Júlia nevét jól ismerik a magyar jazzrajongók, hiszen évek óta meghatározó alakja a műfajnak. Annak ellenére van ez így, hogy útja nem egyenesen vezetett a jazzhez: bölcsész tanulmányai végeztével fordult komolyan az éneklés felé.

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. február 10. vasárnap, 20:00

     2009-ben alapította meg saját együttesét, a Karosi Júlia Quartetet, amellyel főként az ő klasszikus zenéből és a modern jazzből táplálkozó szerzeményeit játsszák. 2018 szeptemberében Várhatok még… címmel jelenik meg a kvartett George Gerswhin dalait Fenyvesi Márton izgalmas hangszerelésében, az RTQ vonósnégyes közreműködésével feldolgozó lemeze.
    Karosi Júlia Hidden Roots című, 2014-ben New Yorkban megjelent lemezén kezdett behatóbban foglalkozni zenei gyökerei és a jazz kapcsolatával. Az így született saját szerzemények és népdalfeldolgozások nagyon pozitív kritikai visszhangra leltek itthon és a tengerentúlon egyaránt. Ezen felbuzdulva az énekesnő tovább kezdett kutatni a zenei kultúránkba mélyen beágyazott inspirációs forrás után: Bartók és Kodály művei adtak neki új ihletet. 2018-tól a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasaként Bartók és Kodály műveinek vokális átiratain dolgozik, amelyekből ezen a koncerten is hallhat ízelítőt a közönség.
    A Jazz Showcase záróestjén a zenekar vendége a New York-i jazzélet egyik legkeresettebb gitárosa, Ben Monder lesz. Saját kompozíciói és transzcendentális játéka, összetéveszthetetlen soundja rendkívüli módon illeszkedik a Karosi Júlia Quartet stílusához.

    Karosi Júlia Quartet:

    ének: Karosi Júlia
    zongora: Tálas Áron
    bőgő: Bögöthy Ádám
    dob: Varga Bendegúz

    Ajánlatunk


    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

    Ajánló


    Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

    A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a…

    Rényi Ádám keserédes, abszurd és meglepő történeteinek hőseit és antihőseit négy színész kelti életre egy sokszínű, sokhangulatú, nevetésben és könnyekben…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016