• Program


    Katedrálisok misztériuma

    Katedrálisok misztériuma

    Egy katedrális fenséges látványa ma is hegyként magasodik környezete fölé, és pontosan ez a ráruházott szerep emeli a hétköznapok világán is túlra falait. Nem más, mint a szakrális geometria diadala.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. október 13. kedd, 17:30

    Folytatódik a 2013-ban életre hívott és azóta is működő “Ecsetvonások – művészettörténeti előadássorozatunk”, ám idén kicsit más szemszögből közelítjük meg a képzőművészeti és építészeti alkotásokat.

    Révi Norbert szobrászművész és Verebes György Munkácsy-díjas festőművész, a szolnoki Művésztelep alkotói lesznek az előadóink.

    A tavaszi előadássorozat III. állomása:

    Katedrálisok misztériuma

    Egy katedrális fenséges látványa ma is hegyként magasodik környezete fölé, és pontosan ez a ráruházott szerep emeli a hétköznapok világán is túlra falait. Nem más, mint a szakrális geometria diadala. Tengely, ami összeköt eget és földet. Nemcsak tekintélyt parancsoló hatalmas tömege és belső tereinek misztikus ereje által hatva hívja fel magára a figyelmet. Rendre olyan képi ábrázolások hordozója is, ami az emberi lélek jobbítását és okítását szolgálja. Egy olyan benső átváltozás lehetőségének szellemi műveleteit értjük ez alatt, amit valaha – az alkimisták nyelvén: Ars Regiának neveztek. Altemplomok faragott képi ábrázolásain keresztül kísérhetjük figyelemmel eme „sötétben végzett munka” legfontosabb állomásait.

    Előadó: Révi Norbert szobrászművész

    A vetített képes előadások helyszíne az intézmény Kamaraterme.

    Az előadássorozat támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

    Ajánlatunk


    Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

    Ajánló


    Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016