• Program


    Kékharisnyák, honleányok vagy közellenségek? A Feministák Egyesületének fél évszázados története

    Kékharisnyák, honleányok vagy közellenségek? A Feministák Egyesületének fél évszázados története

    Milyen keretek közt működött az 1904-ben, Budapesten szerveződött Feministák Egyesülete 1914 előtt, az első világháború éveiben, majd a Horthy-korszak során, s milyen célokat jelölt ki magának?

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 2. péntek, 19:00

    RégIdők: Kékharisnyák, honleányok vagy közellenségek? A Feministák Egyesületének fél évszázados története

    Miként váltak a politikai hatalom támogatottjaiból az 1920–1930-as években már-már közellenségekké? Kicsoda pontosan az a Schwimmer Rózsa, aki a nemzetközi nő- és békemozgalom egyik vezető személyiségévé vált, ám Magyarországon még mindig kevéssé ismert? Az előadásból a fentiek mellett kiderül, hogy a Feministák Egyesülete távolról sem tekinthető a „kékharisnyák gyűjtőhelyeinek”, sokkal inkább olyan progresszíven gondolkodó nők (s bizonyos esetekben a hozzájuk csatlakozó férfiak) csoportjaként kell elképzelnünk őket, akik tevékenységi köre messze túlmutatott a jótékonykodáson, vagy a rászoruló tanítónők, netalántán tisztviselőnők tovább- vagy átképzésén.

    Előadó: Czeferner Dóra történész

    Ajánlatunk


    Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

    bohózat két felvonásban

    ..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

    Ajánló


    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016