• Program


    Kevin Puts: Az órák / MET - FSZ

    Kevin Puts: Az órák / MET - FSZ

    Kezdetben volt Michael Cunningham Pulitzer-díjjal jutalmazott 1998-as regénye, amelyből 2002-ben Stephen Daldry készített filmet, többek közt Meryl Streep és az alakításával az Oscar-díjat is elnyerő Nicole Kidman főszereplésével.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. december 10. szombat, 18:55

    Kevin Puts: Az órák

    A Met világpremier produkciója

    Kezdetben volt Michael Cunningham Pulitzer-díjjal jutalmazott 1998-as regénye, amelyből 2002-ben Stephen Daldry készített filmet, többek közt Meryl Streep és az alakításával az Oscar-díjat is elnyerő Nicole Kidman főszereplésével. A több idősíkban játszódó műből most Kevin Puts komponált operát, amelynek színpadi világpremierjére a Metben kerül sor: Yannick Nézet-Séguin főzeneigazgatói vezényletével, Phelim McDermott rendezésében, Renée Fleming, Joyce DiDonato és Kelli O'Hara középpontba állításával.

    Három korszak, három különböző élethelyzet, három egymástól eltérő női sors - mégis egymással rokonítható nehézségek, társadalmi elvárások és lelki terhek, benső démonok. Ez a képlet jellemzi Az órák több műfajból is meghitten ismerős és oly felkavaró történetét, amelyben kitüntetetten fontos szerep jut a Mrs. Dalloway című Virginia Woolf-regénynek, illetve magának a modern angol irodalom nőóriásának. A női létezés, a szexualitás, de éppígy a mentális egészség (illetve betegség) témáit egyaránt érvényesen és érzékletesen taglaló cselekményszálak ezúttal az operaszínpadon szövődnek majd össze, hála az operaszerzői teljesítményéért, közelebbről a Silent Night megkomponálásáért még 2012-ben ugyancsak Pulitzerrel díjazott Kevin Puts és szövegírója, Greg Pierce vállalkozásának. A színpadi világpremier esetén a szokottnál is nagyobb felelősséggel járó rendezés feladatát pedig az a Phelim McDermott látja el, aki legutóbb az Akhnaten című Glass-opera színreállításával bizonyította, hogy munkájától nemigen lehet megtagadni az olyan összetett jelzőket, mint a lenyűgözően megragadó vagy épp a látomásos erejű.

    A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a liveincinema.eu s.r.o. közreműködésével valósulnak meg.

    Rendező: Müpa

    Vezényel: Yannick Nézet-Séguin

    Szereplők:

    Clarissa Vaughan: Renée Fleming

    Laura Brown: Kelli O'Hara

    Virginia Woolf: Joyce DiDonato

    Leonard Woolf: Sean Panikkar

    Louis: William Burden

    Richard: Kyle Ketelsen

    Dan Brown: Brandon Cedel

    Barbara / Mrs. Latch: Kathleen Kim

    Kitty / Vanessa: Sylvia D'Eramo

    Sally: Denyce Graves

    Szállodai alkalmazott: John Holiday

    Közreműködik: a Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

    Alkotók:

    Librettó: Greg Pierce

    Díszlet, jelmez: Tom Pye

    Fény: Bruno Poet

    Vetítés: Finn Ross

    Koreográfus: Annie-B Parson

    Dramaturg: Paul Cremo

    Rendező: Phelim McDermott

    Ajánlatunk


    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

    Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

    Ajánló


    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016