• Program


    Kiscelli Múzeum - #advent
    8

    Kiscelli Múzeum - #advent

    2022. december 10. szombat 10 és 18 óra között ismét Kiscelli Advent a Kiscelli Múzeumban!
    Elérkezett az év vége, újra itt a Kiscelli Advent! Karácsonyi hangulattal töltjük meg kastélyt: meleg italokkal, ünnepi fényekkel, zenével, gyerekprogramokkal és tárlatvezetésekkel várjuk egész nap a hozzánk látogatókat!

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. december 4. szombat, 10:00

    Erre a napra meghívtunk egy különleges tacskópárost is, Bertalant és Barnabást a Hírös Gasztroszínháztól, akik arról híresek, hogy zenével és kulináris élvezetekkel színesítik bábelőadásukat.

    A nap folyamán a múzeum legszebb kiállítóterében, a Templomtérben, Mácsai István képzőművész alkotásait bemutató új, időszaki kiállításunkat tekinthetik meg, az emeleten a Fővárosi Képtár gyűjteményeinek 19. századi anyagából pop-up válogatás látható, a föld alatti Sziklapincében pedig a fővárosi kutyatartás kultúrtörténetéről szóló tárlat várja a kétlábú és négylábú látogatókat! Végül, de nem utolsó sorban maradhat el a Kiscelli Múzeum több évszázados múltját elmesélő, rejtett zugokat bejáró épületvezetés sem, mely során lezárt, sötét, tereket is megmutatjuk.

    Mindeközben a Kiscelli Nyomdában egyedi nyomatokat készítünk, a Szoborcsarnokban pedig sajátmintás karácsonyi csomagolópapírokat díszítünk.

    PROGRAMOK

    WORKSHOP:
    10:00-16:00 Csomagolópapír készítés a Szoborcsarnokban, képeslap aranyozás a Kiscelli Nyomdában

    VEZETÉSEK - Az épületsétákon és tárlatvezetéseken való részvétel regisztrációhoz kötött, kérjük keresse fel a Kiscelli Múzeum weboldalát:
    10:30, 17:00 Kriptától a toronyszobáig - Farbaky Péter és Maczó Balázs muzeológusok épületvezetése
    Ki építtette a kiscelli kolostort? Mi köze Mariazellnek Kiscellhez? Na és a Zichy család több generációjához? A Kiscelli Múzeumnak otthont adó óbudai épület a trinitárius szerzetesek kolostoraként kezdte, volt katonai raktár és hadikórház, majd kastéllyá alakította át a vagyonos Schmidt Miksa, a szeretőjéről, Mágnás Elzárol elhíresült bécsi bútorgyáros. A sétán megismerkedhetnek az épület történetével, és megtekinthetik a kolostor kriptáját, amely csak vezetéssel látogatható.

    11:00 "Gondolatim, érzeményim // Szárnyra keltenek" Ki a raktárból! Válogatás a BTM Kiscelli Múzeum - Fővárosi Képtár gyűjteményeinek 19. századi anyagából - Aczél Eszter kurátori tárlatvezetés
    A Fővárosi Képtár gyűjteményéből most olyan műveket szeretnénk a látogatók elé tárni, melyek többségét még soha nem láthatta a közönség, olyan női alkotótól, akiknek az életét, pályáját nagyrészt a feledés homálya fedte. Bár a 19. század közepétől általános volt, hogy az induló Pesti Műegylet, a magyar képzőművészet ügyét támogató szervezet, tárlatain, vagy más csoportos képzőművészeti kiállításokon női alkotók is szerepeltek, a meghatározó véleményformálók még 1900 körül is kétségbe vonták a nők képességeit, és hangsúlyozták műkedvelői tevékenységüket.

    12:00, 14:00 Vau! A fővárosi kutyatartás kultúrtörténete - Balla Loránd és Molnár Álmos kurátori tárlatvezetése
    A tárlat bemutatja hogyan alakult ki Budapesten és Magyarországon a vakvezető kutya-kiképzés. Valamint azt, hogy hogyan szabályozták a hatóságok a nagyvárosi kutyatartást. A 19-20. század ismert művészei, politikusai, színészei is tartottak kutyát. Hogy milyet? A tárlatvezetésen kiderül.

    16:00 Elmozdul a fal. Mácsai István Kiscellben - B. Nagy Anikó kurátori tárlatvezetése
    A száz éve született Mácsai István alkotásokban és műfajokban gazdag, időben is nagy kiterjedésű életműve tizenhét éve, 2005-ben lezárult. Kiállításunk címe részben a takarásból kimozdítani szánt életműre, részben a Templomtérben valóságosan is elinduló falakra utal. Az ütemjelre átmozduló installáció a műveket és a dokumentumokat a találkozás, közelítés és távolodás változó ritmusában polifón alakzatokban rímelteti egymásra. Tisztán kvalitásalapú, főművekre koncentráló, kanonizációs megközelítés helyett az életmű sokszálú bemutatására vállalkoztunk.

    BEMUTATÓ:
    15:00-16:00 Dj Panda és Bambusz segítőkutya bemutató a Vau! A fővárosi kutyatartás kultúrtörténeti kiállításban

    SZÍNHÁZ - A bábelőadáson való részvétel regisztrációhoz kötött, kérjük keresse fel a Kiscelli Múzeum weboldalát:
    16:00 Hírős Gasztroszínház - Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás
    Zenés gasztro-bábszínház, családoknak
    Janikovszky Éva egyik szívmelengető és humorral telt meséje a Bertalan és Barnabás. Szereplőinket L. Nagy Attila bábszínész és Rácz Annamária színésznő keltik életre. A történet két aranyos tacskóról szól akiket egy idős házaspár fogad be a menhelyről, ám életük azon nyomban felfordul, ahogy a két kutya beteszi a lábát a házba. A darabban elhangzó muzsikákat Dénes Emőke és Keller Dániel írta, akik természetesen élőben is a húrok közé csapnak a helyszínen. A darab 65 percből áll, 2 felvonásból, melyeket rövid gasztronómiai élmények választanak el egymástól.

    Büfénkben forralt borral, süteményekkel és zenével igazi karácsonyi hangulatot teremtünk ezen a napon.

    A Kiscelli Adventen való részvétel 14 éven aluliak részére ingyenes, egyéb belépőkedvezmény nem vehető igénybe.

    Ajánlatunk


    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

    A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

    Ajánló


    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

    A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016