• Program


    Klasszikusok tükrében 2.

    Klasszikusok tükrében 2.

    A Budapesti Vonósok Kamarazenekar a 2022–2023-as évadban is folytatja a Klasszikusok tükrében című koncertsorozatot a BMC-ben. A hangversenyeken kortárs darabok, nemegyszer ősbemutatók hangzanak el – történeti kompozíciók társaságában.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. január 7. szombat, 19:00

    Klasszikusok tükrében koncertsorozat

    Az idei évadban mindhárom koncerten – két-két történeti mű mellett – egy kortárs magyar mestert és tanítványát (tanítványait) ismerheti meg a közönség. A sorozat mindhárom élő mesterét (Orbán Györgyöt, Csemiczky Miklóst és Vajda Jánost) az 1980-as években felfutó magyarországi poszt- és neostílusok, a magyar klasszikus zenei posztmodern jelentős alkotóinak tartják. Az esték visszatérő házigazdája Molnár Szabolcs zenetörténész, a kortárs klasszikus zene egyik specialistája, aki médiaszemélyiségként és tanárként is ismert.

    Klasszikusok tükrében 2.

    A kortárs zenére fókuszáló Klasszikusok tükrében című koncertsorozat második estjén két történeti mű szólal meg: Holst egyik vonószenekari szvitje, valamint Lutosławski gyászzenéje. Gustav Holst C-dúr hangnemű, négytételes St Paul’s Suite (op. 29/2) című műve a hammersmithi (nagy-londoni) St Paul’s Girls’ School (Szent Pál Leányiskola) után kapta a nevét, Holst ugyanis 1905 és halála, 1934 között az intézmény zenei vezetője volt. A lengyel Witold Lutosławski gyászzenéje, a Musique funèbre (1958) egy igazi avantgárd kompozíció. Lutosławski műve a magyar zenetörténethez is kapcsolódik, hiszen Bartók Béla emlékének ajánlotta a szerző ezt az egyedi tizenkétfokú kompozíciós technikát alkalmazó darabot. A Klasszikusok tükrében idei koncertjein egy kortárs mester–tanítvány páros mutatkozik be. Csemiczky Miklós (*1954) Holland szvitjének magyarországi bemutatója zárja a hangversenyt, a koncert első felében pedig a Csemiczky-tanítvány Andorka Péter (*1987) darabja hallható.

    Műsor:
    Andorka Péter: Overture festivo (ősbemutató)
    Gustav Holst: St Paul’s Suite
    Andorka Péter: Danze per duo violini (ősbemutató)
    Witold Lutosławski: Gyászzene
    Csemiczky Miklós: Holland suite (Magyarországi bemutató)

    Művészek:
    Bucz Magor - házigazda
    Pilz János - koncertmester

    Ajánlatunk


    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Ajánló


    A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

    Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016