• Program


    KLEZMELÓDIÁK - Klezmerész Együttes koncertje

    KLEZMELÓDIÁK - Klezmerész Együttes koncertje

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 26. csütörtök, 19:00

    KLEZMELÓDIÁK

    Klezmerész Együttes koncertje

     

    A Klezmerész Együttes régi, oszlopos tagja a magyar klezmervilágnak, pedig a kezdet – 2004 őszén – csak hat „őrült” zenekedvelő kísérlete volt. Ami pedig a névválasztást illeti, mi is az, hogy Klezmerész? Klezmer-ész vagy klez-merész? Mindkettő érvényes rájuk, de a merészség volt a legfontosabb jellemzőjük: megálmodtak egy együttest és ez az álom a mai napig működik. 

    Indulásuktól kezdve tudatosan a tradicionális zsidó zenét tekintik repertoárjuk súlypontjának, ennek megfelelő a hangszerek összetétele: a két vezérhangszer a klarinét és a hegedű, ehhez csatlakozik a gitár, a basszus és a dob. Különlegesség, az együttes specialitása a kétszólamú női vokál, amely egyedülálló a magyar klezmer együttesek között. A klezmer zene dallamvilága magán viseli a befogadó népek zenéit, ezért igen sokszínű: témái felölelik a zsidó élet mindennapjait és ünnepeit, ezért hol vidámak, hol szomorúak – de a szomorúságba keveredik mindig egy kis remény és a vidám dalokba is egy kis keserűség. 

    Repertoáron szerepelnek jiddis, ladino (szefárd), héber, sőt, moldáv és óalbán dalok, valamint instrumentális számok. Hangulatukban is széles skálán mozognak – a vidám, lendületes daraboktól a melankolikusokig és az imákig. Számos hazai és külföldi fellépéseik közül kiemelkedik, hogy 2014-ben, 2015-ben és 2019-ben részt vettek az izraeli Cfáti Nemzetközi Klezmer Fesztiválon, amely egyike a világ legautentikusabb klezmerfesztiváljainak.

    Sajnos a 15 éves jubileumi koncertjünk tavaly a járvány miatt elmaradt, ezért annál nagyobb lelkesedéssel készülnek mostani szereplésükre, amelyen számos új számmal lepik meg a hallgatóságot. Törzsközönségük már tudja, hogy egy Klezmerész koncert igazából örömünnep, a klezmer zene ünnepe, amelyen a színpad és a nézőtér eggyé olvad: a közönség együtt énekel, táncol, él a zenészekkel, a zenével. Ez alkalommal lesz először kapható új lemezük: a Klezmelodies. 

    Az együttes tagjai:Klein Judit– ének,Török Judit– ének,Gordon Teodóra– klarinét,Zala Judit– hegedű,Bánki Lénárd– gitár,Moharos Katalin– basszus,Garai Péter– dobok 

    A 23. Zsidó Kulturális Fesztiválról bővebb információk itt. 

    (A Fesztivál a Broadway Event és a BZSH közös szervezése.) 

    * Az időpont változtatás jogát fenntartjuk! 

    *Az előadás az időpontjában hatályban lévő kormányrendeletek, járványügyi szabályok betartásával látogatható.

    Ajánlatunk


    Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több millió nézőt vonzott szerte a világon a kultikussá vált vámpírparódia. Budapesten, 17 év után tovább folytatódik a különleges, fanyar humorú, látványos, szórakoztató, varázslatos musical sikertörténete.

    Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új krimi-vígjátéka egy izgalmas, egész estés kikapcsolódást kínál a krimi és humor kedvelőinek.

    A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

    Ajánló


    1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

    A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai…

    A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016