• Program


    Könnyek nélkül

    Könnyek nélkül

    zenés est
    Dávid Zsuzsa rendező sorozatának újabb színésznője Muráti Lili. A Könnyek nélkül című monodráma Muráti Lili életének legizgalmasabb és legdrámaibb időszakát mutatja be.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. december 11. kedd, 19:00

    Muráti Lili. Róla szól a történet. Az egyik legszebb és legnépszerűbb színésznőről. És arról a kalandos életútról, mely úton mennyet és poklot bejárt. Bálvány volt, itthon is, Spanyolországban is, ahová 1945 után a sors vetette.

    Varga Zsuzsanna számára nagy kihívás a Könnyek nélkül című előadás, hiszen egyedül van a színpadon, énekel, mesél, boldog és boldogtalan, toprongyos és elegáns. Egy vérbeli színésznő hasonmása. Muráti sosem volt maníros, nem affektált, mint sok korabeli pályatársa. Mindig önmagát adta. Megtehette, szép, vagány és izgatóan erotikus lénye hódított. Muráti Lili a férfiak szívét megdobbantotta, köztük olyan nagyokét is, mint Jávor Pálét vagy Páger Antalét és Básti Lajosét. A korabeli nők rá akartak hasonlítani, öltözködését utánozták.

     

     Az előadás elröpíti a nézőket 1941-től egészen a felszabadulásig. De ez a felszabadulás mit hozott Muráti Lilinek és férjének, Vaszary János színházigazgatónak, írónak, rendezőnek? Kitaszítottságot.

     

    Muráti Lili nem kalandvágyból ment világgá, hanem politikai emigránsként. Politikai vétséget, pláne bűnt, nem követett el.

     

     

    Vaszary János Zörgetik az ajtót című kötetének felhasználásával Marton Mária és Dávid Zsuzsa írta színpadra a különösen izgalmas életű színésznő sorsát.

    Ajánlatunk


    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

    Ajánló


    Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

    2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

    zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016