• Program


    Közellenség
    10

    Közellenség

    A valós eseményeket feldolgozó történetből több mint húsz dramatikus feldolgozás, továbbá opera és film is készült, ebből is érződik milyen érdekfeszítő, mindannyiunk számára tanulságos és átélhető, örökérvényű problémakört feszeget.
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. május 5. csütörtök, 19:30

    Tasnádi István: KÖZELLENSÉG
    zenés bosszúhadjárat Heinrich von Kleist elbeszélése nyomán

    A tizenhatodik század dereka táján élt Brandenburgban egy Kohlhaas Mihály nevű lókereskedő. Egy derék, becsületes, jómódú és jogkövető állampolgár, aki hitt a jogbiztonságban, abban, hogy helye van ebben a világban, hiszen elfogadja annak szabályait. Egyszer azonban súlyos sérelem éri, amikor a lipcsei vásárra menet Brandenburg és Szászország határán erkölcstelen gazemberek elkobozzák tőle két gyönyörű fekete lovát. S mivel Kohlhaas Mihály sehol nem talál jogorvoslatot, kénytelen átlépni minden határt és a maga öntörvényű módján keresni igazságát…

    A rendkívül izgalmas és akciódús történet középpontjában egy olyan tragikus hős áll, akiről azóta egy pszichiátriai tünetegyüttest is elneveztek már, az úgynevezett Kolhaas-szindrómát. A kórosnak ítélt viselkedés sajátosságai közé tartozik a kitaszítottságélmény és a bosszúvágy, valamint hogy az egyén megszállottan ragaszkodik saját igazához és képes bármit elkövetni, hogy annak érvényt szerezzen.

    A fordulatokban és érzelmekben egyaránt gazdag kortárs színdarabból készülő zenés előadás többek között azt az erkölcsi és létfilozófiai kérdést vizsgálja, meddig érdemes elmenni sérelmeink jóvátételéért. Mikor hatalmasodik el rajtunk úgy a bosszúszomj és igazságérzet, hogy önmagunkat tesszük tönkre vele? Mi vész el a küzdelemben, és vajon megéri-e?

    Szereplők:

    Kohlhaas Mihály……………………. Géczi Zoltán
    Csődör……………………….……..... Illyés Ákos
    Kanca………………………...............Kovács Vecei Fanni
    Lisbeth…………………….................Munkácsi Anita
    Herse, Sintér…………………….......István István
    Vencel, Nagelschmidt……………….Jenővári Miklós
    Luther Márton……………………......Gulácsi Tamás
    Fejedelem, Várnagy…………………Tóth Károly
    Kallheim……………………..............Széles Zita
    Siegfried, Kunz……………………...Gulyás Attila
    Günther, Hinz……………………......Tar Dániel
    Antónia nővér……………………......Urbán-Szabó Fanni
    Szomszéd……………………...........T-Laforest Csaba
    Csikós I. …………………….............Pető Gergely
    Csikós II. ……………………...........Jakab Attila

    Gyerekek: Hlatky Júlia, Hlatky Nimród, Szécsi Zsófia, Szécsi Gergő

    Kedves Nézőink!
    Amennyiben problémát észlelnek jegy- vagy bérlet online vásárlása során, kérjük, próbálják meg az oldal elérést egy másik böngésző felületről, vagy a jegy.hu oldalon lévő bal alsó sarokban található chat-ablakot vegyék igénybe!
    Ott azonnal segítséget nyújtanak a probléma elhárításában!
    Köszönjük együttműködésüket és megértésüket!

    Ajánlatunk


    A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

    A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér vissza Budapestre.

    A Pesti Magyar Színház zenés előadásában megismerheted Tutajos és Bütyök, a két fővárosi nyolcadikos csodás nyári kalandjait. A két jó barát először jár vidéken, mégpedig a varázslatos titkokat rejtő Kis-Balaton mellett. Eleinte minden idegen a számukra, de Matula bácsi – aki kicsit olyan, mintha mindannyiunk nagypapája volna – megismerteti őket a táj titkaival, a végtelen nádas különleges állataival és növényeivel, a vidéki élet szépségeivel.

    Ajánló


    Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

    Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016