• Program


    Kristófi János orgonaestje

    Kristófi János orgonaestje

    dr. Kristófi János a hangversenyen bemutatja Lászlóffy Zsolt erdélyi magyar zeneszerző, karmester, egyetemi oktató darabját három művét IS.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. június 18. péntek, 19:30

    Kristófi János orgonaestje

    Előadóművész: dr. Kristófi János

    Kristófi János a Partiumi Keresztény Egyetem oktatója. 2007-ben szerzett egyházzenei doktorátust a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. A nagyváradi székesegyház orgonaművésze és karnagya. A hangversenyen bemutatja Lászlóffy Zsolt erdélyi magyar zeneszerző, karmester, egyetemi oktató darabját három művét IS.

    Program:
    Max Reger: Introduction und Passacaglia in d Moll
    Lászlóffy Zsolt (*1973): Nyárigézet
    Lászlóffy Zsolt (*1973): Redivivus
    Lászlóffy Zsolt (*1973): Atlantisz harangoz
    César Franck: Grande Piéce Symphonique

    Életrajz:
    Kristófi János Zsigmond zongoratanulmányait 6 évesen kezdte szülővárosában, Nagyváradon. 1984-ben Buzás Pál tanítványaként érettségizett Kolozsvárott. 1987 óta a nagyváradi székesegyház orgonistája. Mestere az orgonajáték elsajátításában Szathmáry Lilla volt. 1991-1996 között végezte orgonatanulmányait Budapesten a Liszt Ferenc Zeneakadémián Gergely Ferenc osztályában. Az egyetemi oklevél megszerzése óta a Partiumi Keresztény Egyetem oktatója.
    A világ sok országában lépett fel már (Magyarország, Németország, Ausztria, Svájc, Franciaország, Finnország, Málta, Izrael, Norvégia, Izland, Kanada), és rendszeres vendége az erdélyi orgonakoncert sorozatoknak is (Medgyes, Segesvár, Brassó, stb.).
    1995-ben alakítja meg zeneszerető fiatalokból kórusát, mely 2002-ben Michael Haydn nevét veszi fel. Együttese két ízben is meghívást nyer az olaszországi Loretóba, illetve három alkalommal a salzburgi dómba.
    2007-ben szerzett egyházzenei doktorátust a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Nagy megtiszteltetés érte 2011-ben, amikor a nagymúltú váradi székesegyházi ének- és zenekarának karnagya lett.

    Ajánlatunk


    Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

    A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

    A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

    Ajánló


    Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

    Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

    Zenés válóok két részben – magyar slágerekkel a ’60-as évektől napjainkig

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016